Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

GKL apvienosies ar GKR un izmēģinās spēkus visas Latvijas mērogā

Biedrība Gods kalpot Latvijai (GKL), kas tika izveidota jau 2008.gadā, ir nolēmusi aktivizēt savu darbību un kopā ar Andra Amerika vadīto partiju Gods kalpot Rīgai (GKR) cer sekmīgi startēt nākamajās pašvaldību un 13.Saeimas vēlēšanās, norāda biedrības priekšsēdētājs, bijušais "tēvzemietis" Andrejs Požarnovs.

Pēc GKL vadītāja domām - šī sabiedriskā organizācija varētu iet tālāk, jo ir daudz cilvēku pašvaldībās, sevišķi Pierīgā, kuri gribētu rīkoties, lai ne tikai uzlabotu apstākļus dzīvesvietā, bet arī sadarbību ar Rīgu, kura dod darbu lielai daļai no viņiem.

Pēc Požarnova teiktā, biedrība GKL tiek veidota tā, lai tā spētu darboties ilgstoši un tajā nebūtu iekšēju nesaskaņu. Viņa pārliecība ir, ka tāda organizācija ir jāveido lēnām un pakāpeniski, nepretendējot uzreiz noklāt lielu teritoriju. Šādā organizācijā ir jādarbojas cilvēkiem, kas ir draugi, domubiedri, kolēģi, kuriem ir kopīgas vērtības. Lēnā garā viņi palielinās savu skaitlisko sastāvu, tad arī izkristalizēsies tālākās darbības programma, uzskati par sabiedrības attīstību.

Līdz šim biedrība GKL darbojās vairāk kā līdzīgi domājošu cilvēku diskusiju klubs. Biedrības mērķis ir pilsoniskas sabiedrības veidošana, demokrātijas stiprināšana un Latvijas valsts attīstība. Jāsaka, ka līdz šim biedrības biedri vairāk apsprieda savā starpā daudzus jautājumus, bet nekādus plašus pasākumus nerīkoja. "Es arī biju GKL biedrs un septembrī tiku ievēlēts par tās priekšsēdētāju. Biedrības mērķis ir paplašināt biedru loku, iesaistīt tās darbā vairāk cilvēku un rīkot dažādus publiskus pasākumus, piemēram, konferences par dažādiem valstiski svarīgiem jautājumiem," pastāstīja Požarnovs.

GKL gribētu sadarboties ar citām organizācijām un ar Amerika vadīto partiju Gods kalpot Rīgai, kuras atbalstītāju skaits aug. Partija GKR nedomā veikt kādas politiskas darbības ārpus galvaspilsētas. Taču ir daudz cilvēku, kuriem ir tuvas tās programmatiskās nostādnes, viņi vēlētos ar GKR sadarboties, bet nav rīdzinieki. Tāpēc biedrība GKL centīsies iesaistīt savā darbā ne tikai Pierīgas pašvaldību iedzīvotājus, bet arī aktīvus pašvaldību ļaudis no dažādām pašvaldībām, kuri varētu veidot deputātu kandidātu sarakstus nākamajām pašvaldību vēlēšanām pēc divarpus gadiem, pēc tam varētu domāt arī par kopīgu startu 13.Saeimas vēlēšanās.

Požarnovs vēl nav gatavs konkretizēt GKL darbības mērķus un formas. "Es negribu kā Valdis Zatlers - nodefinēt dažus punktus un uztaisīt lielu iesaukumu. Biedriem pašiem ir jādefinē svarīgākie jautājumi. Ja runājam par manu dzīves uztveri, procesiem, kas notiek Latvijā, es šobrīd redzu, ka mums aiz "veiksmes stāsta" ir daudz lielu problēmu, kas valstī izpaudīsies ilgtermiņā, - liela enerģētiskā atkarība, atsvešinātība starp valsts pārvaldi un sabiedrību, demogrāfiskā krīze.

Valda Dombrovska (Vienotība) valdībai krīzes pārvarēšana vairāk bija grāmatvediska - uz papīra. Krīzes smagumu nācās uz saviem pleciem iznest tautai. Latvieši jau ir pacietīga tauta, viņi neiet ielās protestēt, kā to dara grieķi. Kad vairs nevar izturēt, latvieši brauc projām. Situācija ir jāmaina, gan stiprinot ekonomiku, gan mainot valsts pārvaldes attieksmi pret sabiedrību, gan ar citiem paņēmieniem. Daudz vairāk ir jārūpējas par pensionāriem, par veselības aprūpi, par citām lietām," norādīja Požarnovs.

Galvenokārt biedrība GKL centīsies iesaistīt savā darbā Pierīgas pašvaldību iedzīvotājus, liela daļa no kuriem strādā Rīgā, bet dzīvo galvaspilsētai tuvākajās pašvaldībās, kas faktiski ir kļuvuši par tās "guļamrajoniem". Centīsies iesaistīt biedrības darbā arī aktīvus pašvaldību ļaudis no Ogres, Lielvārdes, Cēsīm, Jelgavas, kuri varētu veidot GKL deputātu kandidātu sarakstus nākamajām pašvaldību vēlēšanām pēc divarpus gadiem, pēc tam varētu domāt arī par kopīgu ar partiju GKR startu 13.Saeimas vēlēšanās.

Pierīgas pašvaldības nav ieinteresētas savā teritorijā attīstīt uzņēmējdarbību, veidot darba vietas vietējiem iedzīvotājiem. Tās ir ieinteresētas, lai iedzīvotāji būvē Pierīgā lielas, dārgas dzīvojamās mājas, tādējādi iekasējot nekustamā īpašuma nodokli, lai gan otrs vietējo pašvaldību ienākumu avots ir iedzīvotāju ienākuma nodoklis no algām, kas Rīgā strādājošajiem ir lielākas. Būvēt jaunus rūpniecības uzņēmumus savā teritorijā Pierīgas novadi nav ieinteresēti, bet to iedzīvotāji, ja zaudē darbu Rīgā, bieži vien nonāk izmisumā.

Jautāts, vai biedrība GKL nav tikai Amerika partijas "fanu klubs", lojalitātes apliecinājums tai, Požarnovs norādīja, ka drīzāk varētu teikt, ka biedrība ir viens no partijas GKR sadarbības partneriem. 12.Saeimas vēlēšanās "Saskaņas" sarakstā startēja 20 partijas GKR pārstāvji, bet parlamentā tika ievēlēta tikai viena - Jūlija Stepaņenko. Tāpēc jau biedrība GKL centīsies izvērst darbību ārpus Rīgas, norādīja Požarnovs. Ir diezgan daudz cilvēku, kas varētu kļūt par mūsu domubiedriem. Biedrības GKL spēku pārbaude būs nākamās pašvaldību vēlēšanas. Tikai pēc sekmīga starta tajās varēs sākt domāt par kandidēšanu nākamajās parlamenta vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas