Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Uzņēmējs Aleksandrs Krjačeks

GKR valde uz laiku aptur aizturētā Krjačeka darbību partijā

Partijas Gods kalpot Rīgai (GKR) valde uz laiku ir apturējusi SIA Rīgas satiksme (RS) kukuļdošanas lietā iesaistītā Aleksandra Krjačeka darbību partijā, aģentūrai LETA apstiprināja partijas valdes loceklis Mareks Gailītis.

Viens no aizturētajiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā lietā par RS iepirkumiem ir uzņēmējs Krjačeks, kurš ir GKR dibinātājs un partijai sešos gados biedra naudās iemaksājis vairāk nekā 70 000 eiro. Saistībā ar šo lietu kratīšana esot tikusi veikta arī pie GKR līdera Andra Amerika, iepriekš vēstīja mediji.

Pēc Gailīša teiktā, partija katru gadu KNAB iesniedz darbības pārskatu un līdz šim nekādu aizrādījumu partijai par biedru iemaksātajām summām nav bijis. "Ja pierādīsies, ka no Krjačeka puses ir veikti kādi noziegumi, tostarp ar naudas līdzekļiem, mēs lemsim par viņa iemaksātās biedra naudas atmaksāšanu," sacīja Gailītis.

Jau vēstīts, ka KNAB uzsācis izmeklēšanu par trim vērienīgiem RS iepirkumiem. Biroja sniegtā informācija liecina, ka kriminālprocess ir ierosināts pēc Krimināllikuma pantu par kukuļņemšanu, kukuļdošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu stingrākajām normām.

Šajā lietā tiesa kā drošības līdzekli apcietinājumu piemērojusi sešām no septiņām aizturētajām personām - RS valdes priekšsēdētājam Leonam Bemhenam, RS infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoram Igoram Volkinšteinam, Škoda Transportation amatpersonai Vladimiram Kozakam, citos kriminālprocesos figurējošajam uzņēmējam Mārim Martinsonam, Rīgas domes valdošās partijas Gods kalpot Rīgai biedram uzņēmējam Aleksandram Krjačekam un uzņēmējam Edgaram Teterovskim. Savukārt Teterovska dzīvesbiedrei un Kozaka savulaik vadītā, nu jau likvidētā uzņēmuma Tram Servis Riga valdes loceklei Elīnai Kokinai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Top komentāri

M.
M
Valar dohaeris.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas