Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Grībauskaite: ES valstu līderi Briselē tuvojas risinājumam Lielbritānijas sociālo pabalstu jautājumā

Eiropas Savienības (ES) valstu līderi Briselē tuvojas risinājumam jautājumā par Lielbritānijas plāniem ierobežot atbalstu imigrantiem no citām dalībvalstīm, piektdien Lietuvas sabiedriskajai raidorganizācijai LRT sacījusi prezidente Daļa Grībauskaite.

"Tajos jautājumos, kas īpaši rūp mums, Lietuvai un [pārējām] Baltijas valstīm, un jaunajām dalībvalstīm, - par sociālajiem pabalstiem - mēs faktiski tuvojamies tam, lai vienotos. Ņemti vērā daudzi mūsu pamatotie lūgumi - lai mūsu cilvēki netiktu diskriminēti, lai pabalstu ierobežojumi būtu īslaicīgi un tiktu attiecināti tikai uz jaunatbraucējiem," teikts viņas intervijā, ko izplatījis prezidentes preses dienests.

Kā uzskata Grībauskaite, arī vienošanās par Londonas pieprasītajām ES reformām "ir ļoti tuvu un tiks panākta tuvākajā laikā", bet iespējams, ka piektdien tas vēl nenotiks.

Pēc Lietuvas prezidentes teiktā, aktīvi tiek mēģināts panākt, lai nevienai valstij, tostarp Lielbritānijai, netiktu dotas veto tiesības eirozonai svarīgu jautājumu risināšanā.

ES samitā apspriestais jautājumu loks rūp arī Lielbritānijas lietuviešiem, īpaši ņemot vērā, ka sākotnējais Londonas projekts paredz indeksēt pabalstus tiem emigrantu bērniem, kas nedzīvo kopā ar vecākiem Lielbritānijā, atkarībā no dzīves līmeņa attiecīgajā valstī, kas nozīmē, ka lietuviešu bērni saņemtu mazākus pabalstus nekā britu vai citu turīgāku ES valstu pilsoņu bērni.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

    Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas