Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Gudrona dīķu sanācijai novirza papildu 9,43 miljonus latus

Valdība otrdien atbalstīja Eiropas Savienības fondu līdzekļu pārdali, par labu Gudrona dīķu sanācijai novirzot papildu 9,43 miljonus latus.

"Šis ir tāds padomju laiku mantojums un skaitās kā piesārņotākā vieta Baltijas valstīs. Cerams, ka ar šīm pārdalēm pārskatāmā nākotnē problēma būs novērsta," pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Premjers sacīja, ka ar šiem papildu līdzekļiem sanāciju būs iespējams faktiski pabeigt, proti, tiks attīrīts un neitralizēts šķidrums no ziemeļu dīķa, zeme no aizbērtā dienvidu dīķa, kā arī veikti citi pasākumi, lai novērstu piesārņojuma tālāko izplatīšanos. 

Kopumā valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) priekšlikumu veikt vairākas Kohēzijas fonda līdzekļu pārdales, tostarp finansējumu piešķirot Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projektam.

Dīķi atrodas Inčukalna pagasta teritorijā. Tajos savulaik no Rīgas naftas pārstrādes un smēreļļu rūpnīcas tika izvests sērskābais gudrons - ražošanas atkritums, kas veidojās medicīnisko un parfimērijas eļļu ražošanas procesā. Sākotnēji gudrona uzglabāšanai tika izmantots ziemeļu dīķis, bet vēlāk - dienvidu dīķis. Atkritumi tika izgāzti smilts karjeros bez pamatnes un bortu hidroizolācijas.

Diena jau vēstīja, ka Inčukalna gudrona dīķu izsmelšana un šīs vēsturiski piesārņotās vietas attīrīšana varētu izmaksāt līdz 11,6 miljoniem latu vairāk nekā sākotnēji tam paredzētie 20,3 miljoni

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas