Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Iestrēdzis Streļčenoka novērtēšanas komisijas darbs

Šobrīd ir iestrēdzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka novērtēšanas komisijas darbs.

Komisiju vada Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets, un, ņemot vērā, ka Streļčenoks nav iesniedzis savu pašvērtējumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumos noteiktajai kārtībai, viņa izvērtēšanas darbs pagaidām nav pavirzījies uz priekšu. Minētā iemesla dēļ arī komisija pagaidām nav sanākusi kopā, aģentūrai LETA ar preses pārstāvja starpniecību atzina Mežviets.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA apgalvoja, ka KNAB priekšnieks ir iesniedzis Ministru prezidentei sava darba pašvērtējuma protokolu atbilstoši MK noteikumos noteiktajam, ka darba izpildes plānošana un novērtēšana tiek veikta valsts informācijas sistēmā "Novērtēšanas elektroniskās veidlapas informācijas sistēma".

Šīs sistēmas pārzine ir Valsts kanceleja. Sistēmā tiek aizpildīta darba izpildes novērtēšanas veidlapa un, ja nepieciešams, izdrukāts darba izpildes novērtēšanas protokols. Ja darba izpildi nav iespējams novērtēt sistēmā, tad tiek aizpildīts un, ja nepieciešams, izdrukāts protokols. Par veidlapas iesniegšanas veidu un kārtību Ministru prezidente tika informēta jau martā, skaidroja Dūša.

Jau ziņots, ka Streļčenoks 9.aprīlī iesniedzis Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (Vienotība) sava darba pašvērtējuma anketu. Iepriekš iesniegšanas termiņš bija pagarināts.

Jau ziņots, ka Straujuma 12.martā izdeva rīkojumu par KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisijas izveidi. Par nepieciešamību veidot šādu komisiju viņa paziņoja šogad 5.janvārī pēc tikšanās ar ģenerālprokuroru. Skaidrojot šādu lēmumu, viņa uzsvēra, ka KNAB iesaistīšanās vairākos tiesvedības procesos nav uzskatāma par labas pārvaldības praksi, turklāt ir pagājis jau vairāk nekā gads kopš iepriekšējā novērtējuma veikšanas.

Rīkojumā Straujuma noteikusi, ka komisijai, veicot Streļčenoka kompetenču novērtēšanu, jāņem vērā paplašinātajai (360 grādu) novērtēšanai deleģēto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrības, Delnas, nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes pārstāvju viedokļi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas