Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

INFOGRAFIKA: Interneta pieejamība Latvijā

Vidēji Latvijā internets ir pieejams 79% mājsaimniecību, taču pilsētās šis skaitlis ir lielāks, tāpat biežāk dators un internets ir pieejams mājsaimniecības, kurās ir bērni. Uzsākot žurnālistikas projektu Nepieslēgtie , Diena piedāvā infografiku par interneta pieejamību Latvijā.

Centrālās statistikas birojs, apkopojot galvenos secinājumus par 2017. gada datiem, norāda: 

- 2017.gada interneta pieslēgums bija 79 % Latvijas mājsaimniecību. Rīgas reģionā 84 % mājsaimniecību ir interneta pieslēgums, bet pārējos Latvijas reģionos – vidēji 79 % mājsaimniecību. Visvairāk internets ir pieejams lielāko Latvijas pilsētu mājsaimniecībās (81 %), bet lauku teritorijās – 73 % mājsaimniecībās;

- visaktīvākie interneta lietotāji, kuri vismaz reizi nedēļā lieto internetu, bija jaunieši vecumā no 16 līdz 24 gadiem – 99 %;

- internetu visbiežāk izmantoja, lai lietotu e-pastu (85 %), tiešsaistē lasītu ziņas, avīzes un žurnālus (84 %), lietotu internetbanku (75 %), lai iesaistītos sociālajos tīklos (74 %);

- 46% no Latvijas iedzīvotājiem ir pirkuši preces vai pasūtījuši pakalpojumus internetā pēdējo 12 mēnešu laikā.

"Visbiežāk minētais iemesls (10%), kāpēc mājsaimniecībās nav pieejams internets, ir vienkāršs: nav vajadzīgs (jo nešķiet lietderīgs, interesants vai tml). Otrs biežāk minētais (7%) – trūkst iemaņu. Kā trešo visbiežāk iedzīvotāji nosauc pārāk lielās izmaksas, kas saistītas ar iekārtām un interneta lietošanu (5,9%), ceturtais iemesls ar 3,9% ir pārāk lielas piekļuves izmaksas (tālrunis, DSL abonēšanas maksa u.c.)," norādīja CSB sabiedrisko attiecību speciāliste Sanda Rieksta. 


21% mājsaimniecību Latvijā nav pieejams internets. Laikraksta Diena projekts Nepieslēgtie meklēs atbildi uz jautājumu – kā dzīvo tie, kuri nav pieslēgti tīklam. Iesaisties!

Top komentāri

SR
S
Apgalvot, ka nav pieejams, kad patiesībā negrib, nevajag, par dārgu u.tml. , nav korekti, jo pieejams ir visā Latvijā.
w
w
internets itkā ir pieejams, bet kvalitāte.............. Kāda jēga no tāda interneta, ja viņš ir lēns (principā - nav) un par neadekvātu cenu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas