Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Izbeidz kriminālprocesu par iespējamo apdraudējumu Strīķei

Valsts policija (VP) izbeigusi kriminālprocesu par iespējamo apdraudējumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību biroja pārstāve Zane Arāja teica, ka kriminālprocess maijā izbeigts sakarā ar to, ka nav noticis noziedzīgs nodarījums.

Jau februārī kriminālpolicijas priekšnieks Rauls Kviesītis žurnālistiem paziņoja, ka par draudiem pret J.Strīķi ir sākts kriminālprocess, bet pārbaudes gaitā pārliecinoši fakti par apdraudējumu nav gūti.

Kriminālprocess toreiz sākts par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagus miesas bojājumus.

Arī J.Strīķe marta sākumā atzina, ka nekādi draudi ne rakstveidā, ne mutvārdos viņai personiski izteikti nebija. Viņa gan tikusi iepazīstināta ar operatīvo informāciju, kas saturēja ziņas par iespējamo vēršanos pret viņas dzīvību un veselību. Informācija nākusi no dažādiem operatīvajiem dienestiem, tostarp no Valsts policijas.

J.Strīķe arī toreiz pastāstīja, ka Valsts policija pieņēma lēmumu par speciālās aizsardzības pasākumu veikšanu.

Februāra sākumā Latvijas Radio (LR) publiskoja tā rīcībā esošas ziņas par atentāta plānošanu pret KNAB priekšnieka vietnieci J.Strīķi.

Vairāki avoti LR apstiprinājuši, ka J.Strīķei izteikti ne tikai vienkārši draudi, bet gan veikts pasūtījums par viņas nogalināšanu. Līdz ar to VP norīkojusi viņai īpašu apsardzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas