Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Izceļ talantīgākos studentus

Līdz ar Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) profesionāļu dienai veltītu konferenci, kas notika pagājušās nedēļas nogalē, sumināti arī talantīgākie šīs nozares studenti, kuriem Latvijas Universitātes (LU) Matemātikas un informātikas institūts un LU Datorikas fakultāte pasniedza lēdijas Adas Lavleisas un Čārlza Bebidža balvas.

Lēdijas Adas Lavleisas balvu par aktīvu un produktīvu darbu datorzinātnē un tās popularizēšanā šogad ieguvusi LU Datorikas fakultātes maģistra studiju programmas Datorzinātnes 1. kursa studente Anastasija Ņikiforova. Viņa parādījusi gan teicamas sekmes studijās, gan darbojas datu kvalitātes un drošības pētījumos, kā arī piedalās dažādu pasākumu organizēšanā un datorzinātnes popularizēšanā. Šobrīd Anastasija strādā pie pētījuma par informācijas sistēmu iespējām automatizēti identificēt datu kvalitātes problēmas un sniegt lietotājiem atbalstu problēmu novēršanā. Par šo pētījumu top arī vairākas publikācijas. 

Savukārt Čarlza Bebidža balvu LU Matemātikas un informātikas institūts par aktīvu un produktīvu darbu datorzinātnē pasniedza Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Inženieru fakultātes maģistra studiju programmas Lāzertehnoloģijas 1. kursa studentam Pāvelam Cacivkinam. Pāvels paralēli studijām strādā par inženieri RTA Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju pētnieciskajā centrā, kur izmanto savas programmētāja prasmes jaunu, ar lāzertehnoloģiju saistītu tehnoloģiju un risinājumu radīšanā. Viņš pievērsies lāzersistēmu izpētei un to vadībai ar mākslīgā intelekta palīdzību. Pāvels kā līdzautors piedalījies četru zinātnisko publikāciju sagatavošanā un ieguvis trīs Latvijas Republikas patentus. 

IKT profesionāļu dienas konferencē bez šo abu balvu pasniegšanas notika arī diskusijas, kurās IKT nozares uzņēmumu vadošie speciālisti, augstskolu mācībspēki, studenti un jaunie uzņēmēji sprieda par nozares izaicinājumiem un jaunākajām tehnoloģijām un sasniegumiem, piemēram, kvantu datoru jomā, datu vizualizācijā, kiberdrošībā, mašīnmācīšanās jomā u. c. Paneļdiskusijā IKT profesija – jaunas iespējas visiem tika diskutēts par starpdisciplinaritāti saistībā ar IKT nozari un jaunajām profesijām, sieviešu un dažādu jomu speciālistu piesaisti IKT industrijai. 

IKT profesionāļi dienu ik gadu organizē Latvijas Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju asociācija sadarbībā ar Latvijas augstskolām, IT uzņēmumiem, Latvijas IT klasteri un organizāciju Go Beyond, un iniciatīvas ietvaros pagājušajā nedēļā notika arī radošās darbnīcas, kur interesenti varēja izmēģināt un apgūt jaunākās tehnoloģijas, uzzināt nozares aktualitātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas