Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Izglābtie budžeta priekšlikumi

Šogad budžeta projekta pieņemšana bija īpaša arī ar to, ka pirmo reizi iesniegto priekšlikumu skaits pārsniedza tūkstoti. Priekšlikumus gan deputāti, gan Saeimas komisijas un partijas sāka iesniegt pēc budžeta projekta pirmā lasījuma. Tas nozīmē, ka to izvērtēšanai bija dotas vien 14 darbadienas. Šajā laikā atsevišķi priekšlikumi nonāca interesantās situācijās, kad valdība to īstenošanai pateica skaidru nē, taču vēlāk atbildīgā komisija tomēr deva zaļo gaismu, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Piemēram, Ministru kabinets (MK) nolēma netērēt naudu pētījuma veikšanai par to, kādu ietekmi uz sabiedrisko domu atstāj Krievijas mediji. Saeimas budžeta komisija, kuras groži arī ir vadošās koalīcijas partijas Vienotība rokās, tomēr lēma šim nolūkam piešķirt 13 550 eiro. Uz jautājumu, kāpēc netika ņemts vērā MK lēmumus, komisijas vadītājs Jānis Reirs Dienai norādīja, ka šis priekšlikums ir ļoti svarīgs, jo, "lai veidotu valsts politiku, nepieciešams zināt ietekmes". "Domāju, ka MK vērtēja vairāk tehniski, bet mēs skatījāmies no politikas veidošanas un analīzes principa," klāstīja Reirs.

Par spīti valdībā lemtajam, nākamā gada budžetā iekļauti apmēram 200 000 eiro arī spēlfilmai Dvēseļu putenis. Reirs teic, ka šajā gadījumā tiks piesaistīts arī privāts finansējums: "Uzskatām, ka nākamā gada budžetā tomēr ir vieta patriotiskai filmai.

Par spīti tam, ka budžeta pieņemšana ritēja salīdzinoši gludi, divi priekšlikumi tomēr spēja radīt pārsteigumu arī balsojumā.

Plašāk lasiet rakstā Izglābtie priekšlikumi piektdienas, 8.novembra, laikraksta Diena 3.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas