Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

IZM gatavos priekšlikumu par programmu virzienu piedāvājumu vidusskolas līmenī

Atbilstoši pārejai uz kompetencēs balstītu izglītības saturu Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) gatavos priekšlikumu likuma grozījumiem par programmu virzienu piedāvājumu vidusskolas līmenī, aģentūrai LETA pavēstīja izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (Vienotība) padomnieks Mārtiņš Langrāts.

Saeima 7. jūnijā atbalstīja IZM rosinājumu no Vispārējās izglītības likuma izslēgt ierobežoto izvēļu skaitu programmu virzienu piedāvājumam vidusskolas posmā.

Debatēs parlamentā Šadurskis norādīja, ka sadarbībā ar Zaļo un zemnieku savienības izglītības darba grupas pārstāvi, Saeimas deputātu Aināru Mežuli IZM ir ļoti tuvu jaunai redakcijai, ar ko tiks aizstāta no likuma izslēgtā norma.

Ministrs pozitīvi vērtē to, ka, Saeimai otrajā lasījumā atbalstot Vispārējās izglītības likuma grozījumus, notiek virzība uz "lielā mērķa" īstenošanu par kompetencēs balstīta izglītības satura ieviešanu, norādīja Langrāts. Līdz ar to par pārējiem jautājumiem nav plānots piedāvāt būtiskas izmaiņas likumprojekta galīgajam lasījumam.

Kā ziņots, Saeima otrajā lasījumā atbalstījusi likumprojektu, kas paredz jaunā kompetenču satura ieviešanu izglītības jomā atlikt uz gadu.

Izmaiņu ieviešana attiecībā uz vispārējās izglītības programmu īstenošanu 1., 4., 7. un 10.klasē grozījumi stāsies spēkā 2020.gada 1.septembrī.

Attiecībā uz šo programmu īstenošanu 2., 5., 8. un 11.klasē grozījumi stāsies spēkā 2021.gada1.septembrī un attiecībā uz to īstenošanu 3., 6., 9. un 12.klasē - 2022.gada 1.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas