Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

IZM, TM, FM un KM ierēdņu algas ir no 27 līdz 1715 latiem

Līdz oktobra vidum vislielākais darbinieku atlūgumu skaits saņemts Izglītības un zinātnes, Finanšu, Tieslietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības un Kultūras ministrijās, kuru darbinieki ministrijas visbiežāk pametuši nekonkurētspējīgā atalgojuma un pārlieku lielās noslodzes dēļ. Portāla Diena.lv ministriju mājas lapās apkopotā informācija liecina, ka ierēdņu atalgojums šajās ministrijās robežojas no 27 līdz pat 1715 latiem.

Diena jau ziņojusi, ka darbinieku aizplūšana no ministrijām ir uzņēmusi apgriezienus, un nekas neliecina, ka tā varētu apsīkt. Savukārt speciālisti ir satraukušies par to, ka valsts pārvaldē var rasties nopietni robi, kas varētu apdraudēt iespēju kvalitatīvi īstenot gaidāmo Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē.

Saskaņā ar Izglītības ministrijas (IZM) mājas lapā pieejamo informāciju, ierēdņiem 2011. gada oktobrī izmaksātās algas robežojas no 27 līdz pat 1090 latiem augstākā līmeņa vadītājiem. Ap tūkstots latiem saņēmuši dažādu departamentu direktori, parlamentārais sekretārs, ministra padomnieks u.c. Zemākās algas tiek maksātas vecākajiem referentiem.

Savukārt Tieslietu ministrijas (TM) darbinieku atalgojums šā gada oktobrī robežojās no 313 līdz 1715 latiem pirms nodokļu nomaksas. Augstāko atalgojumu saņem valsts sekretārs, virs tūkstots latiem saņem arī Juridiskās analīzes, izpildes kontroles un pakalpojumu departamenta direktori, Personāla vadības nodaļas vadītājs u.c. Zemākās algas saņem palīgi, referenti, automobiļu vadītāji.

Kultūras ministrijas (KM) ierēdņu atlagojumu diapazons robežojas no 277 līdz 1465 latiem. Zemāko algu saņēmis Sabiedrības integrācijas un pilsoniskās sabiedrības attīstības nodaļas vecākais referents, savukārt lielākā alga bijusi padomniecei Latvijas Republikas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā.

Finanšu ministrijas (FM) ierēdņu atalgojums robežojies no aptuveni 430 līdz pat 1715 latiem. Augstāko atalgojumu saņēmis valsts sekretārs, savukārt zemāko – sekretariāta vecākais referents. Diena jau ziņojusi, ka FM izcēlusies ar to, ka no darba ministrijā aiziet daudzi vadītāji - privātais sektors, piemēram, bankas, apdrošināšanas kompānijas, uzņēmumi, šiem cilvēkiem varot piedāvāt labāku atalgojumu un mazāku darba apjomu.

No 133 līdz pat 1384 latu lielas algas pēc nodokļu  nomaksas saņem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas