Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Izsludina konkursu Saeimas iegādātās ēkas rekonstrukcijas projektam

Saeima izsludinājusi iepirkumu par savas ēkas Jēkaba ielā 6/8, kas iepriekš piederēja Latvijas Hipotēku un zemes bankai, pārplānošanas un piebūves izveides projekta izstrādi. Būvprojekta izstrādes paredzamā līgumcena bez pievienotās vērtības nodokļa ir 92 053 lati, savukārt būvdarbu izmaksas varētu būt aptuveni divi miljoni latu, teikts iepirkuma nolikumā.

Metu konkursa nolikumā pie prasībām arhitektūras risinājumiem minēts, ka projektējamas divas funkcionālās zonas, proti, publiskās telpas - konferenču un sanāksmju zāles, uzgaidāmās telpas, gaiteņi, vestibili, publiskās tualetes, garderobes, palīgtelpas un darba telpas divām Saeimas komisijām, arhīva telpas, apsardzes telpas. Tāpat nepieciešamas arī tehniskās telpas - ventilācijas kameras, siltummezgls u.c. Tāpat esot jāparedz telpa, kas speciāli ierādīta smēķēšanai. Ēkā plānots izbūvēt arī liftu.

Piedāvājumus iespējams iesniegt līdz nākamā gada 8.februāra plkst.11.

Kā ziņots, veicot šā gada budžeta grozījumus, Saeimai izdevumi tika palielināti 1,66 miljonu latu apmērā nekustamā īpašuma iegādei Jēkaba ielā 6/8. Savukārt nākamā gada budžetā paredzēti līdzekļi ēkas rekonstrukcijas projekta izstrādei.

Saeimai vēl viena ēka vajadzīga, jo nepieciešams nodrošināt visus Saeimas darbiniekus ar darba telpām. Patlaban Saeimā vienā darba kabinetā strādā vairāki deputāti, savukārt deputātu palīgi vispār netiek nodrošināti ar darba telpām, informēja Saeimas Preses dienestā.

Tāpat Saeimas ēkās esot tikai divas īpaši aprīkotas telpas ar nepieciešamo tehniku, kurās tiek organizēti dažādi pasākumi. Savukārt tikai vienā no tām - Saeimas Sarkanajā zālē - var rīkot tādus pasākumus kā konferences, diskusijas un forumus ar dalībnieku skaitu līdz 90 cilvēkiem.

Jautājums par mūsdienām atbilstoši tehniski aprīkotām telpām aktualizējies, arī ņemot vērā Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē un Saeimas līdzdalību tajā, piemēram, organizējot augsta līmeņa starptautiskas konferences, tikšanās parlamentu nozaru komisiju līmenī un citus pasākumus.

Saeimā ir 15 nozaru komisijas un bieži tiek rīkotas arī vairāku komisiju kopsēdes un tikšanās ar citu valstu parlamentu delegācijām un radniecīgajām komisijām, kuru norise tiek tulkota vairākās valodās. Piemēram, valsts budžeta likumprojekta Saeimā izskatīšanas laikā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdēs piedalās komisijas deputāti un pieaicinātie nozaru institūciju un nevalstiskā sektora pārstāvji, plašsaziņas pārstāvji, un komisijas sēžu zāle šādām sēdēm ar lielu dalībnieku skaitu ir par mazu.

Līdz šim Saeimas valdījumā bija četras ēkas - Jēkaba ielā 11, Torņa ielā 3/5, Jēkaba ielā 16 un Jēkaba ielā 10/12 Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas