Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Japāņu biznesa žurnālā Rīgu un Latviju nosauc par Baltijas pērli

Japāņu biznesa žurnālā Leisure Industry publicēts četras lappuses garš raksts par Rīgu un Latviju, tur Latvija un galvaspilsēta Rīga nosauktas par Baltijas pērli, informē Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Briede.

Raksta autore Koko Šinoda Latviju apmeklēja oktobrī, būdama viena no Japānas mediju pārstāvjiem, kuru vizīti organizēja TAVA sadarbībā ar reģionālajām tūrisma asociācijām. Jau iepazīšanās vizītes laikā viņa paudusi simpātijas pret mūsu sasniegumiem, bet nu par tiem pastāstīts arī prestižajā izdevumā.

Bagātīgi ilustrētajā rakstā žurnāliste uzsver, ka mūsu tauta kopusi savu identitāti kopš seniem laikiem. Pateicoties dziedāšanas un dejošanas priekam, kultūrai kopumā, savu identitāti esam saglabājuši arī līdz mūsdienām.

Rakstā sniegts ieskats Latvijas pagātnē, izceļot vairākus nesenās vēstures faktus, piemēram, Baltijas ceļu, kurā vienojušies divi miljoni cilvēku trijās valstīs, Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO. Aplūkotas arī mūsu tautsaimniecības galvenās nozares, secinot, ka mūsu valsts sekmīgi pārvarējusi neseno dziļo ekonomisko krīzi.

Visplašākā raksta daļa veltīta Latvijai kā pievilcīgam tūrisma galamērķim. Šinoda uzsver, ka mēs joprojām godājam pagātnes kultūras mantojumu, amatniecības prasmes un senču tradīcijas to dažādajās izpausmēs. Izteikti komplimenti Rīgai, kur pavisam netālu no viduslaiku apbūves slienas staļinisma laikmetā celtā Zinātņu akadēmijas ēka, pilsētas centrs slīgst zaļumos, acis priecē jūgendstila ēkas, kā arī plaši pieejams ir bezvadu internets.

Uzturēdamās Latvijā, japāņu žurnāliste īpaši interesējās par arhitektūru, tostarp par 18. un 19.gadsimtā celtajām koka ēkām, kas pie mums ir saglabājušās. Rakstā autore pauž apbrīnu, ka esam tās nosargājuši un turpinām sargāt.

Raksta daļā, kas veltīta Latvijai no potenciālu ceļotāju viedokļa, pieminēta ne tikai mūsu skaistā balto smilšu pludmale un citas dabas vērtības, bet it īpaši Latvijas iepazīšanās braucienā sastaptie cilvēki, kas ir izcili meistari dažādās jomās. Publikācijā atspoguļota ciemošanās, piemēram, dzintara apstrādes darbnīcā, pie rokdarbniecēm un grozu pinējiem, kā arī tikšanās ar Suitu sievām, kas radījušas spilgtu emocionālu iespaidu ar savu krāsainību un vitalitāti.

TAVA tūrisma tirgus speciāliste Inguna Žīgure uzsver, ka darbs ar japāņu žurnālistiem ir ne tikai ļoti patīkams, bet aizvien arī auglīgs. "Pieminēsim kaut vai tikai šajā gadā izdotās trīs grāmatas par mūsu daiļamatniecības tradīcijām, kas varētu saistīt daudzus japāņus. Esmu pārliecināta, ka žurnālistu vizītes ir pareizs veids, kā strādāt ar šo tālo tirgu, kurš pagaidām tiek uzskatīts vien par perspektīvu. Proti, tādu, no kura atdeve varētu būt gaidāma tikai nākotnē."

TAVA statistika liecina, ka šā gada deviņos mēnešos viesnīcās un citās tūrisma mītnēs nakšņojušo Japānas tūristu skaits piedzīvojis krasu pieaugumu - par 62% - un sasniedzis vairāk nekā 12 000. Nakšņojumu skaits palielinājies par 52% un bijis gandrīz 20 000 nakšu.

Eiropas Ceļojumu komisijas pētījums par Japānas tūrismu rāda, ka šajā valstī joprojām liela loma tūrisma galamērķu popularizēšanā ir masu medijiem. Kaut gan interneta izdevumus lieto ļoti plaši (80%), tomēr arī drukātie mediji joprojām tiek izmantoti, lai izdarītu izvēli, uz kurieni ceļot. Piemēram, ceļojumu izvēlē tūrisma ceļvežus izmanto vairāk nekā 50%, bet draugu un radu ieteikumus, kas daudzās valstīs ir itin nozīmīgi, uzklausa tikai 11%. Apmēram 80% japāņu tūristu garajos ceļojumos dodas grupās, pērkot tūrisma aģentūru pakalpojumus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas