Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunās valdības ministru portfeļi gandrīz rokās

Jaunajā Ministru kabinetā vēl nav skaidrības aptuveni par pusi ministru portfeļu, taču kandidāti jau ir. Pašlaik vienīgi nav skaidrs, kurš vadīs atsevišķas tā dēvētās resursu ministrijas, kā arī uzņemsies Izglītības un zinātnes ministrijas un Veselības ministrijas vadību.

Vienotībai jaunajā valdībā būs premjera amats, un koalīcijas partneri jau ir paziņojuši par atbalstu Laimdotas Straujumas palikšanai šajā amatā. Tāpat Vienotību valdībā varētu pārstāvēt finanšu ministrs Jānis Reirs un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) valdībā varētu pārstāvēt pašreizējie ministri - labklājības ministrs Uldis Augulis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Tāpat ZZS vēlētos vadīt Satiksmes ministriju (SM), kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM). Vadīt kādu no šīm ministrijām, pēc politiskā spēka domām, varētu Dana Reizniece-Ozola.

Tomēr uz atbildību par SM pretendē arī Vienotība ar pašreizējo ministru Anriju Matīsu, bet uz VARAM - nacionālā apvienība, kas ministra amatam varētu virzīt kādreizējo ekonomikas ministru Kasparu Gerhardu. Savukārt Ekonomikas ministriju pārraudzīs tā partija, kura netiks pie SM un VARAM vadības. Jautājumā par šo ministriju vadību partijas pagaidām nav izrādījušas vēlmi piekāpties.

Nacionālā apvienība Visu Latvijai - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (NA) jaunajā valdībā turpinās vadīt Kultūras ministriju, un darbu turpinās pašreizējā ministre Dace Melbārde. Tāpat NA pārziņā varētu palikt arī Tieslietu ministrija (TM) un viens no kandidātiem tieslietu ministra amatam varētu būt Dzintars Rasnačs. Ja atbildību par TM arī jaunajā valdībā uzņemsies nacionālā apvienība, tad Vienotības pārziņā paliks Iekšlietu ministrija, kuru varētu turpināt vadīt Rihards Kozlovskis.

Tāpat arī uz Izglītības un zinātnes ministrijas vadīšanu pretendē gan NA, gan Vienotība. Tāpat pagaidām nav izlemts par to, kurš uzņemsies Veselības ministrijas vadību.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja amatu jaunajā parlamenta sasaukumā varētu ieņemt ZZS pārstāvis Gundars Daudze, lai arī ambīcijas ieņemt šo amatu pieteikusi arī NA.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš pirmdien ir paudis atbalstu Vienotības, NA un ZZS kopīgajam plānam par koalīcijas izveidi, nepiesaistot citus politiskos spēkus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas