Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunatnes dziesmu svētku kopkoris dziedās arī The Sound Poets un Kaupera kompozīcijas

Jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalīsies 37 000 skolēnu, kas būs līdz šim lielākais dalībnieku skaits. Jauniešiem sagatavots īpašs repertuārs, un noslēguma koncertā lielais kopkoris izpildīs arī populāras The Sound Poets un Renāra Kaupera dziesmas, trešdien žurnālistus informēja Valsts izglītības satura centra direktora pienākumu izpildītāja Agra Bērziņa.

Svētku sagatavošanās procesā jau iesaistīti 130 tūkstoši skolēnu. Dalībnieku paziņošana notiks nākamā gada 20. maijā.

"Manā izpratnē galvenais ir noslēguma koncerts, kurā mums ir jāmācas no pagātnes kļūdām," uzsvēra svētku mākslinieciskās padomes priekšsēdētājs komponists Raimonds Pauls. Tā, piemēram, koncerta ilgums paredzēts aptuveni divu ar pusi stundu garumā, nevis sešas vai astoņas.

Maestro arī zināja teikt, ka jau apstiprināti visi mākslinieciskie vadītāji. Turklāt šoreiz domāts par to, lai parādās gados jauni diriģenti un vadītāji, kas būtu "zem 30 gadiem".

Noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs būs diriģents Edgars Vītols. Viņš sola, ka tiks mēģināts rast līdzsvaru starp visiem pazīstamām un mīļām dziesmām un jauniem, mūsdienīgiem skaņdarbiem. Vītols atklāja, ka noslēguma koncertā skanēs arī populārā The Sound Poets dziesma Kalniem pāri, kā arī Renāra Kaupera skaņdarbs Mana dziesma. Koncertā dziesmās mēģinās izdziedāt gan jauniešu savstarpējās attiecības, gan tēvzemes mīlestību.

Savukārt deju lieluzvedums tiks veidots "no mazas meitenes acīm", pastāstīja režisore Inga Cipe. Nākamā gada svētkos piedalīsies arī pirmsskolas vecuma bērni. Kopumā jau 1250 kolektīvi visā Latvijā sākuši gatavošanos svētkiem, un plānots, ka lieluzvedumā piedalīsies 15,5 tūkstoši dejotāju.

Gaidāmajos svētkos pirmo reizi notiks kokļu mūzikas koncerts, un jaunums būs arī latviešu diasporas pārstāvju dalība skolēnu dziesmu un deju svētkos - pašlaik uz tiesībām piedalīties svētkos pretendē kolektīvi no Īrijas, ASV, Vācijas, Lielbritānijas, Austrālijas un citām valstīm.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks no 2015. gada 6. jūlija līdz 12. jūlijam. Biļešu pārdošana tiks sākta nākamgad pavasarī - aprīļa beigās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas