Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Jaunbērzes negadījuma upuru ģimenes neatstās vienas likteņa rokās

Visām trim pagājušajā nedēļā Jaunbērzē bojā gājušajām personām nebija noformētas darba attiecības ar zemnieku saimniecību Makleri, kurā notika traģiskā nelaime. Šā iemesla dēļ viņu ģimenēm, iespējams, nepienākas valsts sniegtās sociālās garantijas, taču pašvaldības sola nekalpot burtam un atbalstīt nelaimē nonākušos, otrdien vēsta laikraksts Diena.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS) Dienai norādīja, ka šoreiz uz "papīriem" neviens neskatīsies: "Mēs nevērtējam, bija vai nebija darba līgums šajā gadījumā, manuprāt, darba līgums šobrīd ir otršķirīgs jautājums, ir jāpalīdz cilvēkiem tad, kad viņiem tiešām ir vajadzīga palīdzība." Viņš paskaidroja, ka pašvaldība segs bojā gājušās sievietes bēru izdevumus un darīs visu, lai palīdzētu ģimenei. Piemēram, pirmdien nodrošināts transports, lai tēvs ar bērniem varētu tikt uz slimnīcu Rīgā pie pārējiem diviem cietušajiem bērniem. Spridzāns arī atklāja, ka saņēmis zvanu no kāda uzņēmēja, kurš vēlas sniegt palīdzīgu roku nelaimē nonākušajiem, iesaistīties esot gatavs arī Makleru saimnieks."Tā nav tikai šībrīža palīdzība, vajadzības būs ilgākā laika periodā. Mēs mēģināsim visi kopā palīdzēt šiem bērniem dzīvot, izaugt, justies samīļotiem un lai dzīve viņiem, neskatoties uz šo grūtumu, arī ir kaut cik jauka," cerības pilns ir pašvaldības vadītājs. Ziņas par bērnu veselības stāvokli pagaidām ir skopas, zināms vienīgi, ka tas tiek vērtēts kā stabils un pamazām uzlabojas.Vēl divi bojāgājušie ir no Auces novada. Pašvaldības mērs Gints Kaminskis (LZS) apliecināja, ka Sociālais dienests ir gatavs palīdzēt, taču līdz šim neviens no piederīgajiem nav vērsies pēc palīdzības, turklāt situācija arī esot atšķirīga, jo mirušie vīrieši dzīvojuši vieni.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 26.jūlija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas