Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Jaunieši pierāda sevi biznesā

Notikusi jauniešu biznesa izaugsmes programmas Izrāviens 1. kārta Pierādi sevi, kurā piedalījās vidusskolu un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi 12 komandu sastāvā no visas Latvijas, lai attīstītu savas biznesa idejas.

30. martā jaunieši tikās LIAA Ogres Biznesa Inkubatorā, kur visas dienas garumā strādāja pie savām biznesa idejām. Jauniešus uzņēmējdarbības pamatos ievirzīja Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors Aivars Timofejevs, kas jauniešiem sagādāja arī uzdevumu: komandās izveidot savas biznesa idejas prezentāciju angļu valodā, izpētot tās potenciālu, konkurētspēju un izaugsmes iespējas.

Savukārt otrajā dienas daļā jaunieši savas idejas prezentēja mentoriem- veiksmīgiem uzņēmējiem, kas vēlāk arī sniedza īsas konsultācijas. Mentoru lomā iejutās: Ivars Bandonis, Stratcomm CEO&web marketologs, Āris Birze, PostNos dibinātājs, Nebaidies autors, Aivars Gribusts, Lielvārds valdes priekšsēdētājs, Jānis Java, Līderu skolas dibinātājs, Artūrs Bernovskis, Mailigen CEO, Ieva Upeniece, Tech Hub pārstāve, Agrita Vagoliņa un Jolanta Priedeniece, finanšu attīstības institūcijas Altum pārstāves,  Nellija Šlēgelmilha, sporta kompleksa 333 vadītāja, Krists Slokenbergs, i2 vadītājs, Māris Legzdiņš, Policijas akadēmijas 98 īpašnieks.

Projekta dalībnieks,  Rīgas Valsts 1. Ģimnāzijas 11. klases skolēns  Ralfs Lapinskis, atzīst: "Izrāviens visnotaļ strauji un negaidīti izrāva mūs – 12 komandas - no ikdienišķas ceturdienas un deva lielisku iespēju un motivācijas devu. Prezentējot savu biznesa ideju mentoru un pārējo komandu klātbūtnē, atguvu laikam ejot aizgājušo azartu prezentēt sevi, kā arī brainstormi ar 11 mentoriem sniedza reālus uzlabojumus un objektīvus spriedumus, attiecīgi liekot saprast vēl nebijušas perspektīvas vai arī neizzinātus plašumus. Dienu pozitīvi uzlādēja noslēdzošais viesis Kristiāns Lancmanis, liekot noticēt un pasmieties, iet un darīt."

Savukārt finanšu attīstības institūcijas Altum Rīgas reģiona vadītāja Agrita Vagoliņa norāda: "Atbalsts biznesa uzsācējiem ir ļoti būtisks Altum darbības virziens. Bankas labprāt finansē uzņēmumus ar pieredzi un stabilu izaugsmi, savukārt uzņēmumi bez iepriekšējas darbības pieredzes, tādi, kas sper pirmos soļus biznesā, ir Altum darbības lauks. Mūsu Starta programmā biznesa uzsācējiem izsniedzam gan aizdevumus ideju īstenošanai, gan sniedzam bezmaksas konsultācijas. Daloties pieredzē varu teikt, ka šīs konsultācijas jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem ir labs veids, kā jau pašā sākumā pamanīt iespējamās biznesa ieceres kļūmes un nepieļaut tās. Tāpēc ar prieku iesaistāmies arī jauniešu izaugsmes un uzņēmējdarbības programmā Izrāviens, kurā pulcējas patiešām aizrautīgi, mērķtiecīgi un uz biznesa rezultātu orientēti jaunieši. Šiem jauniešiem varam palīdzēt gan šajā, ideju attīstīšanas stadijā, gan vēlāk, kad biznesam nepieciešama jau tālāk izaugsme."

Jauniešu komandas sacentīsies vēl 2 posmos. Otrajā posmā no  5. līdz 7. aprīlim  komandas dosies attīstīt savu ideju starptautiskās apmācībās Somijā, kur būs iespēja mācīties pareizi formulēt ideju, izvērtēt tās konkurētspēju, kā arī konsultēties ar mentoriem no Latvijas, Igaunijas un Somijas. Savukārt finālā - 18. aprīlī -  Rīgas Ekonomikas augstskolā katra komanda prezentēs savu biznesa ideju  žūrijai, kā arī iedvesmosies no Latvijā veiksmīgu un plaši atpazīstamu uzņēmēju pieredzes stāstiem.

Jauniešu biznesa izaugsmes programmu Izrāviens organizē Junior Achievement Latvija Līderu programmas dalībniece Alīna Anete Birnika sadarbībā ar Ogres novada pašvaldību, Rīgas Ekonomikas augstskolu, finanšu attīstības institūciju Altum, Lielvārdes novada uzņēmēju biedrību,  laikrakstu Diena, Ropažu novada uzņēmēju biedrību, Ogres novada uzņēmēju biedrību, izdevniecību Mansards, izdevniecību IR, LIAA Ogres Biznesa Inkubatoru, portāliem uzdevumi.lv un mykoob.lv, Chaula TV, Dailes teātri, Jauno Rīgas teātri, SIA Sasniegt virsotnes, SIA Karameļu darbnīcu, SIA Fazer, Coca Cola HBC Latvija, HOLI krāsu festivālu, SIA Top Food, jauniešu pašizaugsmes, kompetenču un sociālās uzņēmējdarbības centru O ISTABA, Andra Marta photography un Līderu skolu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas