Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jēkabpils novada pašvaldībai piešķirs 898 613 eiro janvāra plūdu izdevumu segšanai

Ministru kabinets (MK) apstiprināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto rīkojuma projektu par 898 613 eiro piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” (LNG) Jēkabpils novada pašvaldībai.

Finanšu līdzekļi nepieciešami, lai segtu izdevumus par 2023. gada janvāra plūdu krīzes laikā veiktiem dambja avārijas stiprināšanas darbiem un primāriem pasākumiem plūdu seku novēršanai, kā arī par plūdos cietušo pašvaldības īpašumā esošo infrastruktūras objektu atjaunošanu Jēkabpils novada pašvaldības teritorijā. 

Minētais finansējums ir pirmā daļa no kopējā Jēkabpils novada pašvaldības pieprasījuma no LNG, lai segtu izdevumus, kas radušies 2023. gada janvāra plūdu laikā Jēkabpils novada pašvaldības teritorijā. 

Attiecībā uz pieprasījuma otro daļu, Jēkabpils novada pašvaldībai nepieciešams finansējums, lai atjaunotu 2023. gada janvāra plūdos cietušās Jēkabpils pilsētas deviņas ielas. Pieprasījuma no LNG otro daļu Jēkabpils novada pašvaldība plāno iesniegt VARAM pēc ielu tehniskā novērtējuma un remonta izmaksu tāmju sastādīšanas. Jēkabpils novada pašvaldība paredz, ka provizoriski šo deviņu ielu atjaunošanas izmaksas varētu sasniegt no 1 000 000 eiro līdz 1 400 000 eiro. 

MK noteikumi* paredz, ka lielu stihisku nelaimju gadījumā, ja radīto zaudējumu apmērs pārsniedz 2% no pašvaldības plānotajiem budžeta izdevumiem kārtējā gadā, MK var pieņemt lēmumu par citiem līdzekļu piešķiršanas nosacījumiem. . 

2023. gada janvāra plūdi Jēkabpils novada pašvaldības teritorijā uzskatāmi par lielu stihisku nelaimi, tāpēc VARAM ierosināja, ka Jēkabpils novada pašvaldība nenodrošina līdzfinansējumu radīto zaudējumu novēršanai ne mazāk kā 30% apmērā, kā to nosaka MK noteikumi. Minētais nosacījums par līdzfinansējuma nenodrošināšanu ir attiecināms uz abām Jēkabpils novada pašvaldības pieprasījuma daļām. 

Jau iepriekš tika ziņots, ka Jēkabpils novada pašvaldībai plūdu risku novēršanai novirzīts Eiropas Savienības fondu finansējumu 10,76 milj. eiro apmērā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas