Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Joprojām nav ziņu par pazudušo latviešu jūrnieku; radinieki devušies uz Sahalīnu

Par pagājušajā nedēļā Kamčatkas piekrastē avarējušā zvejas kuģa Daļnij Vostok trešo latviešu jūrnieku joprojām nav apstiprinošu ziņu, informē Ārlietu ministrijas preses sekretārs Ivars Lasis.

Ministrijas pārstāvis aģentūrai LETA norādīja - teorētiski pastāv iespēja, ka viņš ir šobrīd vēl neatpazīto bojāgājušo jūrnieku vidū, kuru mirstīgās atliekas jau atvestas uz Sahalīnu.

"Tiks veikta identifikācija," skaidroja Lasis, piebilstot, ka trešā jūrnieka radinieces - sieva un meita - trešdien dodas uz Sahalīnu, kur plāno ierasties ceturtdien, 9.aprīlī. "Latvijas vēstniecības Maskavā pārstāve, kura šobrīd atrodas Južnosahaļinskā, ar viņām tiksies un sniegs nepieciešamo atbalstu," viņš piebilda.

Tāpat Lasis informēja, ka otrdien Latvijas vēstniecības Krievijā Konsulārās nodaļas pārstāve tikusies ar abiem izglābtajiem Latvijas jūrniekiem. Abi jūrnieki izmitināti viesnīcā un viņu veselības stāvoklis ir normāls, norādīja Lasis, piebilstot, ka viņi šobrīd jūtas labi.

"Šobrīd turpinās traģēdijas/negadījuma izmeklēšanas komisijas darbs - arī divi Latvijas jūrnieki turpina sniegt liecības, viņiem piemērots cietušā statuss. Tiklīdz komisija būs iztaujājusi abus jūrniekus, viņi varēs atgriezties Latvijā. Latvijas vēstniecības pārstāve viņiem izsniegs atgriešanās apliecības ceļošanai uz Latviju," viņš sacīja.

Savukārt, vaicāts, vai Latvijas jūrnieki ir aizturēti vai arestēti, Lasis norādīja, ka pašlaik šādu ziņu nav.

"Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments visu laiku turpina uzturēt kontaktus ar visu trīs jūrnieku tuviniekiem," viņš rezumēja.

Kā ziņots, traleris Daļnij Vostok avarēja 2.aprīlī ap plkst.6.15 pēc vietējā laika. SOS signāls no tralera netika saņemts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas