Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Joprojām pastāv iespēja no TP iekasēt 1,03 mlj. latu

Joprojām pastāv iespēja arī no likvidētās Tautas partijas (TP) iekasēt vairāk nekā vienu miljonu latu par pārkāpumiem vēlēšanu aģitācijā, intervijā žurnālam Lietišķā Diena saka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe."Uzskatu, ka pēc būtības nevar būt tā - Saeimas jau nomainījušās, bet joprojām tiesvedībā atrodas lieta, kas ierosināta vēl iepriekšējā sasaukuma laikā.

Šādā situācijā zūd lietas nozīmīgums. Ja tiesāšanās notiek piecus gadus, partija ar to rēķinās. Savukārt, ja būtu jārēķinās, ka soda izpilde notiks gada laikā, tas uzreiz mainītu attieksmi un daļa pārkāpumu nemaz netiktu veikti. Attiecībā uz TP gala lēmums būs augusta beigās," intervijā saka J.Strīķe.Jautāta, vai var teikt, ka TP līderi, likvidējot šo partiju, ir izvairījušies no minētās summas maksāšanas, ņemot vērā, ka pašas partijas vairs nav, J.Strīķe norāda: "Protams, tas tā varētu būt. Šajā kontekstā ir jāprasa viņiem pašiem - kāpēc partija pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju? Taču, ja tiesas lēmums būs TP negatīvs, viņiem pastāv iespēja norēķināties."Vaicāta, vai viņa tiešām tic, ka TP šos 1,03 miljonus latu atmaksās, J.Strīķe uzsver: "Tas ir jautājums sabiedrībai - vai tā akceptē, ka personas, kas, iespējams, bija iesaistītas prettiesiskās darbībās, var turpināt savu politisko karjeru, primitīvi norakstot parādu, likvidējot vienu filrmu un uzsākot darbību citā. Ja sabiedrība teiks, ka tas ir OK, tad tā būs sabiedrības izvēle."

Jau ziņots, ka 2008.gadā KNAB uzdeva partijai pārskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos un iztērētos līdzekļus 1,03 miljonu latu apmērā. TP KNAB lēmumu pārsūdzēja tiesā, kas galējo lēmumu varētu pieņemt 24.augustā. Šā gada jūlijā TP nolēma likvidēt partiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas