Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Junkers ar izpratni uzklausījis Straujumu par koalīcijas nespēju vienoties bēgļu jautājumā

I just spoke to Laimdota Straujuma,PM of Latvia to prepare tomorrow's extraordinary Council of Interior Ministers.#refugeecrisis #solidarity
Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers svētdien telefonsarunā ar izpratni uztvēris Latvijas premjerministres Laimdotas Straujumas skaidrojumu par grūtībām koalīcijā vienoties par uzņemamo bēgļu skaitu, taču abas amatpersonas bijušas vienisprātis, ka bēgļu krīze risināma kompleksi, portālam Diena.lv pastāstīja premjeres pārstāve Aiva Rozenberga.

Junkers svētdien sazinājies ne tikai ar Straujumu, bet arī Čehijas un Slovākijas premjeriem, liecina viņa Twitter kontā lasāmais. Zināms, ka šīs valstis neatbalsta Junkera ierosinātās imigrantu uzņemšanas kvotas.

Rozenberga pastāstīja, ka saruna ar Junkeru esot bijusi pragmatiska un Straujuma uzsvērusi, ka papildu līdzekļi nepieciešami, stiprinot Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu un tās apsardzi, tostarp arī Latvijas austrumu robeža. Kā zināms, Latvijas valdība austrumu robežas stiprināšanai nākamā gada budžetā paredzējusi līdzekļus.

Tāpat sarunā uzsvērts, ka būtiski rast risinājumu bēgļu izmitināšanai arī drošajās valstīs ārpus Eiropas Savienības, bet ekonomiskajiem migrantiem jāatgriežas mītnes zemēs, atstāstīja Rozenberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas