Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kalniņš: Ceram, ka pēc apmācībām daļa rezervistu pievienosies NBS

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš cer, ka pēc apmācībām daļa rezervistu pievienosies NBS, to viņš apliecināja intervijā Latvijas Radio.

Kā ziņots, sestdien NBS tika sākts pirmais rezervistu apmācības kurss, kurā brīvprātīgi militārās pamatiemaņas apgūs 42 rezervisti - bruņoto spēku rezervē ieskaitīti pilsoņi bez militārām iemaņām. Apmācību sekmīgi apguvušos rezervistus ieskaitīs rezerves karavīros.

Kalniņš uzskata, ka apmācību pilotprojekts ir sācies salīdzinoši veiksmīgi. Vairāk nekā puse no tiem, kas iesniedza pietiekumu, sestdien ieradās Ādažu bāzē un saņēma individuālo ekipējumu. Savukārt svētdien brīvprātīgie jau ieradās Alūksnes kājinieku skolā, lai uzsāktu apmācību.

Kalniņš pauda prieku par to, ka no 42 apmācāmajiem rezervistiem septiņas ir sievietes, piebilstot, ka visos NBS 16% ir sievietes.

Galvenais apmācību mērķis ir dod iespēju pilsoņiem apgūt militārās iemaņas, uzsvēra NBS komandieris. "Tas nozīmē, ka turpinām aizsardzības jomā piekopto filosofiju - brīvprātīgu pilsoņu iesaisti," viņš norādīja.

Noslēdzot šīs apmācības, persona varēs izvēlēties starp pilna laika dienestu NBS, dienestu Zemessardzē vai arī neizvēlēties nekādu militāro dienestu un turpināt savu civilo dzīves ceļu, sacīja Kalniņš, gan neslēpjot, ka viņš vēlētos redzēt šos cilvēkus NBS rindās.

Viņš skaidroja, ka apmācības pagaidām tiek īstenotas kā pilotprojekts, tomēr tās ir plānots turpināt. Pastāvot vēlmei no iedzīvotājiem, nākamās mācības varētu notikt 2019.gada vasarā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas