Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 27. maijs
Loreta, Dzidra, Gunita, Dzidris

Kalnmeiera vadītā komisija varētu aicināt Vilnīti atstādināt no amata, arī ZZS to plāno atbalstīt

Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā izmeklēšanas komisija, kas vērtē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstību amatam, varētu aicināt par pieļautajiem likuma pārkāpumiem atstādināt Vilnīti no amata, otrdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma.

Turklāt televīzijas rīcībā esošā informācija arī liecina, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kas līdz šim nekritiski izteikusies par Vilnīša darbu, varētu savu nostāju mainīt un arī balsot par viņa atstādināšanu.

Jau vēstīts, ka izmeklēšanas komisija Kalnmeiera vadībā Vilnīša darbības izvērtēšanai tika izveidota ar valdības lēmumu. Ja tā konstatēs pārkāpumus Vilnīša darbībā, par viņa atbrīvošanu no amata vispirms būs jālemj valdībai, bet pēc tam Saeimai.

Komisijā bez Kalnmeiera darbojas arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība), Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība).

Iepriekš arī Latvijas Avīze pagājušās nedēļas nogalē vēstīja, ka Andra Bērziņa (ZZS) ievēlēšana prezidenta amatā pietuvinājusi Vienotību pacietības maksimumam, un, ja arī balsojumā par KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstību amatam ZZS kopā ar opozīciju mēģinās Vilnīti nosargāt, koalīcijā var notikt izmaiņas.

Avīze arī norādīja, ka par šo jautājumu Saeima varētu lemt aptuveni pēc divām nedēļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas