Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Katla sprādzienu Olainfarm ražotnē, visdrīzāk, izraisījis tehnisks defekts

Katla sprādzienu zāļu ražotājas AS Olainfarm ražotnē, visdrīzāk, izraisījis tehnisks defekts, aģentūra LETA uzzināja Valsts darba inspekcijā (VDI).

Jaunākā informācija liecina, ka katlā bijis nevis augsts spiediens, bet gan vakuums jeb bezgaisa stāvoklis. "Visdrīzāk, radies caurums katla konstrukcijā un tajā ieplūdis gaiss. Kad tā notiek, rodas dehermetizācija jeb, vienkārši sakot, viss uzsprāgst," sacīja VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs.

Tāpat noskaidrots, ka katls nav klasificējams kā bīstama iekārta, tādēļ tam nebija jābūt īpaši reģistrētam.

Pēdējā iekārtas pārbaude notikusi šā gada martā. VDI apzinājusi, ka tā bijusi ārēja novērtēšana, kurā nekādi defekti nav fiksēti.

Vincevs informēja, ka šobrīd ir ievākti visi tālākai izmeklēšanai nepieciešamie materiāli. VDI pārbaudīs, vai iepriekš minētās pārbaudes bija vienīgās, kuras uzņēmumam bija jāveic.

Jau ziņots, ka trešdienas rītā plkst.9.20 Olainfarm uzņēmuma pērn atklātajā nitrofurointīna ražošanas iecirknī Olainē, Rūpniecības ielā 5, notika sprādziens. Sprādzienā cieta divi cilvēki, kuri nogādāti slimnīcā.

Pēc VDI sniegtās informācijas, sprādzis kāds katls. To VDI apgalvojuši arī uzņēmuma darbinieki.

"Pēc pirmreizējās apskates, nodarīti diezgan lieli postījumi. Turklāt cietušie cilvēki atradušies citās telpās, bet tāpat sprādziena rezultātā cietuši," iepriekš norādīja Vincevs. Viņš informēja, ka negadījumā cietis kāds vīrietis, kurš sprādziena brīdī atradies citā telpā. Viņu traumējušas lidojošas durvis, kas izsistas sprādzienā. Cietusi arī kāda sieviete, kura negadījuma brīdī gājusi pa kāpnēm un sprādziena rezultātā guvusi termiskus apdegumus. "Par laimi, apdegumi nav ķīmiski. Sprādziena rezultātā izplatījusies viela bijusi viegli uzliesmojoša un degoša," piebilda Vincevs.

Olainfarm uzsvēra, ka eksplozija nav radījusi piesārņojumu videi, tās iemesli tiek izmeklēti. Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktore Inta Hahele sacīja, ka notikušā sprādziena vietā ieradušies vides inspektori un patlaban nekāds kaitējums videi nav konstatēts.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele apstiprināja, ka pēc glābēju ierašanās aizdegšanās nav notikusi, taču četrstāvu ēkai divos korpusos sprādziena rezultātā izbiruši vairāku logu stikli. Ēkai sabrukšanas draudi tobrīd nav bijuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas