Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ķekavas apvedceļa īstenošanai pirks īpašumus par teju pusmiljonu eiro

Valdība otrdien valsts galvenā autoceļa projekta - Ķekavas apvedceļš - īstenošanai atļāva pirkt Satiksmes ministrijai nekustamos īpašumus Ķekavas novadā par teju pusmiljonu eiro.

Par 458 870 eiro tiks pirkts īpašums Ceļš Rāmavas iela 22, savukārt par 11 914 eiro - Mežmalas iela 2 un par 7756 eiro - Skosāni C.

Kā skaidro Satiksmes ministrijā, 2016.gada decembrī tiks pabeigts ietekmes uz vidi novērtējums, kura rezultātā būs skaidrs autoceļa trases novietojums un turpmāk atsavināmo nekustamo īpašumu robežas. Šobrīd atsavināmo nekustamo īpašumu robežas neietekmēs minētais ietekmes uz vidi novērtējums.

Projektam nav ietekmes uz valsts budžetu, jo papildu līdzekļi no valsts budžeta nav nepieciešami. Izdevumi, kas saistīti ar nepieciešamo nekustamo īpašumu pirkšanu un ierakstīšanu zemesgrāmatā, tiks segti valsts budžetā 2015.gadam Satiksmes ministrijas budžeta programmas Valsts autoceļu fonds apakšprogrammā Valsts autoceļu pārvaldīšana, uzturēšana un atjaunošana paredzētajiem līdzekļiem.

Jau ziņots, ka Ķekavas apvedceļa viena kilometra izmaksas ir grūti salīdzināt ar citiem realizētiem projektiem Latvijā, jo līdz šim publiskās un privātās partnerības projekti nav realizēti, taču var aprēķināt, ka viena kilometra būvniecības izmaksas ir 4,2 miljoni eiro, aģentūrai LETA iepriekš norādīja Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Kā skaidro LVC, Ķekavas apvedceļa kopējais garums ir 17,5 kilometri un projekta plānotās kopējās izmaksas ir 159,7 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Būvniecības izmaksas tiek lēstas 73,5 miljonu eiro apmērā, tajā skaitā četru divu līmeņu satiksmes pārvadu un četru joslu brauktuves 11,1 kilometra garumā izbūve. Līdz ar to viena kilometra būvniecības izmaksas ir 4,2 miljoni eiro, uzsver LVC. Objekta ikdienas uzturēšanai, proti, ziemas un vasaras uzturēšanas izmaksas 20 gadu garumā, paredzēti 11,1 miljons eiro. Savukārt objekta periodiskā uzturēšana jeb seguma dilumkārtas atjaunošana divas reizes 20 gadu periodā izmaksās 25,2 miljonus eiro.

Finansēšanas piesaistes izdevumi jeb procentu maksājumi 23 gadu periodā paredzēti 47,7 miljoni eiro, bet ekspluatācijas risku izmaksas, proti, satiksmes plūsmas pieauguma gadījumā, - 2,1 miljons eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas