Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ķīlis apsver apvienot augstākās izglītības un zinātnes jomas departamentus

Roberts Ķīlis, otrdien tiekoties ae Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputātiem, atzina, ka pagaidām nav pieņemts lēmums par konkrētām izmaiņām Izglītības un zinātnes ministrijas struktūrā, taču tiek atsvērtas iespējas apvienot augstākās izglītības un zinātnes jomas departamentus, portālu Diena.lv informēja Saeimas preses dienestā.

Deputāti noskaidroja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izveidojusi vairākas darba grupas, kas strādā pie detalizēta nozares reformu plāna, un tas varētu būt gatavs marta beigās. Iezīmētie darba virzieni ir profesionālā, vispārējā un augstākā izglītība, kā arī sports un izmaiņas IZM struktūrā.

R.Ķīlis arī apliecināja, ka izstrādātie nozares reformu priekšlikumi tiks piedāvāti apspriešanai Saeimā. Jau tuvākajā laikā Saeimā plānota atsevišķa saruna par situāciju profesionālajā izglītībā. Šai jomai būtiski viest skaidrību par pieejamajiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem. Ministrs skaidroja, ka patlaban notiek sagatavošanas process, lai izsludinātu jaunu konkursu un finansējums būs pietiekams sešu līdz astoņu kompetences centru pabeigšanai.

Tikšanās laikā īpaša uzmanība tika pievērsta augstākajai izglītībai. Atbilstoši valdības deklarācijai IZM strādā pie izmaiņām augstskolu finansēšanas modelī. Šogad noslēgsies darbs pie studiju programmu izvērtējuma. Izvērtējums tiks veikts arī zinātniskajiem institūtiem, noskaidroja deputāti.

Atbildot uz deputātu jautājumiem,  Latvijas Rektoru padomes pārstāvis akcentēja, ka IZM ietvaros augstākās izglītības jautājumi nedrīkst zaudēt prioritāti, un pauda bažas par departamentu apvienošanas ieceri, jo tieši patlaban izstrādes procesā ir vairāki Ministru kabineta noteikumu projekti, tostarp par augstskolu licenzēšanu un akreditēšanu, un reorganizācija šo procesu varētu bremzēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas