Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB aizdomas, ka Rimšēviča draugs centies ietekmēt liecinieku

Aizdomās par iespējamiem centieniem ietekmēt lieciniekus tā dēvētajā Ilmāra Rimšēviča lietā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piektdien aizturējis un sestdien turpina pratināt mazpazīstamo uzņēmēju Uģi Taboru, liecina Dienas rīcībā esošā informācija.

Tabora advokāte Ieva Garanča sestdien plkst.16.30 tikai apstiprināja, ka viņas klients vēl aizvien tiek pratināts KNAB un nekādas aizdomas tiesībsargi vēl neesot izvirzījuši, nekāda statusa lietā Taboram pagaidām neesot. No plašākiem komentāriem advokāte atteicās, tostarp, skaidrot, kas saista viņas klientu un bijušo Latvijas Bankas prezidentu. 

Avoti Dienai Taboru raksturojuši kā Rimšēviča senu paziņu un uzticības personu vēl no laika, kad abi mācījušies. Tiesībsargiem esot aizdomas, ka Tabors korupcijā apsūdzētā Rimšēvča interesēs centies ietekmēt bijušo Trasta komercbankas akcionāru Igoru Buimisteru, lai tas atsauc vai maina savas liecības un tādējādi izgāž lietu, kas jau atrodas iztiesāšanas stadijā. Šonedēļ Rīgas finanšu aprindas apskrēja ziņa, ka Igors Buimisters negaidīti aizgājis no dzīves. Tiek uzskatīts, ka šis pēkšņais notikums devis starta šāvienu KNAB veiktajām operatīvajām darbībām. Minētajā korupcijas lietā kā otrs apsūdzētais figurē vairākos korupcijas skandālos iejauktais uzņēmējs Māris Martinsons.

Portāls lsm.lv sestdien plkst.13.32 ziņoja, ka KNAB veicis kratīšanu arī Rimšēviča dzīvesvietā. Advokāts Normunds Duļevskis, kurš šajā lietā pārstāv Rimšēviča intereses, sestdien plkst.12.55 Dienai noliedza, ka viņa klientam šajā lietā piemērots kāds statuss vai drošības līdzeklis, tāpat arī to, ka Rimšēviču KNAB būtu aizturējis vai pratinājis.

Iepriekš savas liecības jau atsauca otrs bijušais Trasta komercbankas bijušais akcionārs Viktors Ziemelis. Apsūdzību uzturētāja prokurore Viorika Jirgena iepriekš ir norādījusi, ka 2018.gadā uzsāktais kriminālprocess pret Rimšēviču sācies tieši pēc šo liecību saņemšanas. 

Par Uģi Taboru publiski atrodama skopa informācija, bet to saliekot kopā ar atsevišķu viņa kādreizējo biznesa partneru teikti, secināms, ka Tabors nodarbojies ar dažādiem investīciju projektiem, kā pamatā bijuši darījumi ar nekustamajiem īpašumiem, kuri ieķīlāti kredītiestādēs. Skaļākais un publiskākais Tabora projekts 2000-šo gadu pirmajā pusē saistīts ar Kuldīgu, kur uzņēmējs nesekmīgi centās realizēt privātu gāzesvada projektu. Vēlāk vairāki Tabora kredītiestādēs ieķīlātie nekustamie īpašumi nonākuši parādu piedziņas izsolē.

“Nekustamo īpašumu piramīda,” ar šādiem vārdiem Tabora uzņēmējdarbību neoficiāli raksturoja viens no viņa kādreizējiem menedžeriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas