Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

KNAB kukuļņemšanā pieķēris kādas Līvānu izglītības iestādes vadītāju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2012.gada decembrī uzsācis kriminālprocesu pret kādas Līvānu izglītības iestādes vadītāju par kukuļņemšanu ilgākā laika posmā saistībā ar pakalpojumu sniegšanu šai iestādei. 

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka Līvānu izglītības iestādes amatpersona prettiesiski pieņēmusi naudu no kāda uzņēmuma pārstāvja saistībā ar līguma attiecību turpināšanu. KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka sākotnēji kukuļa summa sastādīja dažus desmitus latu mēnesī, bet 2012.gadā tā sasniedza 50 latus mēnesī. Pēc kārtējās kukuļa daļas pieprasīšanas un pieņemšanas 2012.gada decembrī amatpersona tika aizturēta. 

Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai KNAB izmeklētājs atzītu amatpersonu par aizdomās turēto kukuļa pieprasīšanā un pieņemšanā (Krimināllikuma 320.panta trešā daļa). Aizdomās turētajai personai ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt iestādes vadītāja pienākumus, un par to paziņots pašvaldības domei. 

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā. 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas