Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KNAB paviesojies arī partijas No sirds Latvijai birojā; aizturēts Jorens Raitums (papildināts 18:23)

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, iespējams, aizturējis arī savulaik ar partiju No sirds Latvijai (NSL) saistīto Jorenu Raitumu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Raitums savulaik sadarbojies ar NSL un esot bijis atbildīgs par jautājumiem, kas saistīti ar partijas budžetu.

NSL līdere Inguna Sudraba aģentūrai LETA uzsvēra, ka Raitums nekad nav bijis partijas biedrs un partijā aktīvi nedarbojas.

Latvijas Televīzijas rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka aizturēts ir arī viens no SIA FELIX Holding dibinātājiem un vadītājiem uzņēmējs Ēriks Igaunis. Viņš uz aģentūras LETA telefona zvaniem pagaidām neatbild.

Igauņa brālis Valērijs Igaunis aģentūrai LETA norādīja, ka neko par iespējamu brāļa aizturēšanu nezina. "Pirmā dzirdēšana, neko par to nezinu," viņš teica.

Firmas.lv informācija liecina, ka Ērikam Igaunim pieder Holdinga kompānijas Felix 59,5% kapitāldaļu, bet 40,5% kapitāldaļu pieder viņa brālim - Valērijam Igaunim. Ēriks Igaunis ir arī Rīgas Ekonomikas foruma World Trends Forum prezidents, savukārt līdz 2015.gadam viņš pastarpināti bija arī Rīgas vagonrūpnīcas akcionārs.

KNAB apkopotā informācija par politisko partiju ziedojumiem liecina, ka Ēriks Igaunis nevienam politiskajam spēkam nav ziedojis.

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas. Kā aģentūru LETA informēja KNAB, izmeklēšanas interesēs pašlaik plašāka informācija netiks sniegta.

KNAB 4.oktobrī aizturēja uzņēmēju Krūmiņu un Truksni. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, aizturēšanas saistītas ar iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem. KNAB darbinieki otrdien veica kratīšanu Jūrmalas mēra birojā, bet pats mērs tika nogādāts Jūrmalas slimnīcā, kur viņu apsargāja KNAB darbinieki.

Jau vēstīts, ka Krūmiņa meita Čerņavska iepriekš apjomīgu summu ziedojusi arī NSL.

(ziņa papildināta no 4. līdz 7.rindkopai; papildināts virsraksts) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas