Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KNAB rosinājis apsūdzēt sporta skolas Rīdzene treneri par audzēkņiem paredzētu 14 698 eiro piesavināšanos

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis apsūdzēt Rīgas Bērnu un jauniešu sporta skolas (RBJSS) Rīdzene treneri par audzēkņiem paredzētu 14 698 eiro piesavināšanos, noskaidroja aģentūra LETA.

KNAB nosūtījis Rīgas Pārdaugavas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai lietu pret vienu valsts amatpersonu par iespējamu dienesta viltojumu, kā arī svešas mantas un finanšu līdzekļu piesavināšanās atbalstīšanu, savukārt pret citu fizisku personu - par iespējamu svešas mantas un finanšu līdzekļu piesavināšanos.

KNAB kriminālprocesu sāka 2020.gada 21.aprīlī.

Krimināllietas materiāli satur ziņas, ka persona, būdama sporta skolas treneris, vairākkārtīgi no audzēkņiem izmaksai paredzētajiem finanšu līdzekļiem piesavinājās naudu 14 698 eiro apmērā.

Turklāt fiziskā persona ar attiecīgās sporta skolas valsts amatpersonas atbalstu piesavinājās arī sporta uztura preces un apģērbu kopumā par 2867 eiro.

Savukārt valsts amatpersona atbalstīja fiziskās personas noziedzīgos nodarījumus, veicot dienesta viltojumu, proti, vairākkārtīgi viltoja pavadzīmes, tajās ietverot nepatiesus faktus, un izmantoja šos dokumentus, lai augstākstāvoša institūcija veiktu apmaksu.

"Valsts un pašvaldību iestādēm, tostarp sporta interešu izglītības iestāžu atbalstam, piešķirto valsts budžeta līdzekļu piesavināšanās un izmantošana personīgiem mērķiem ir sodāma rīcība. Ja pieļautas šādas pretlikumības, likums nesaudzē nedz valsts amatpersonas, nedz iestādēs nodarbinātos, kas iesaistītas šādos nodarījumos," norāda KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

Rīgas domē aģentūrai LETA pauda, ka sistemātiskie pārkāpumi RBJSS "Rīdzene" jau bija nonākuši pašvaldības uzmanības lokā, saņemot informāciju no vairākiem avotiem - trauksmes cēlējiem, Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes un pārkāpumu atklāšanā ieinteresētajiem audzēkņu vecākiem. Tāpēc bija nepieciešama KNAB iesaistīšanās, lai veiktu izmeklēšanu un savāktu pierādījumus par konkrētiem pārkāpumiem.

"Laba pārvaldība pašvaldības iestādēs ir viena no Rīgas domes prioritātēm, tāpēc KNAB iesaistīšanās pārkāpumu izmeklēšanā bērnu un jauniešu sporta skolā "Rīdzene" sniegs pašvaldībai iespējas gan novērst pārkāpumus konkrētajā sporta skolā, gan izstrādāt mehānismus pārkāpumu novēršanai citās interešu izglītības un sporta iestādēs, " uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola (JKP).

Ozola personīgi pateicas visiem pārkāpumu atklāšanā iesaistītajiem, kuri neklusēja, sniedza informāciju un veica rūpīgas pārbaudes.

Vienlaikus, vērtējot Izglītības, kultūras un sporta departamenta iesaistīšanos konstatēto pārkāpumu novēršanā, Rīgas vicemēre norāda, ka kontrolējošās iestādes rīcībai bija jābūt aktīvākai, savlaicīgi vēršoties pret pārkāpumos iesaistītajām personām, tādā veidā nepieļaujot ilgstošu pašvaldības līdzekļu izsaimniekošanu un labas pārvaldības principu pārkāpšanu.

Tuvākajā laikā ir paredzēts sasaukt Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas sēdi, pieaicinot atbildīgās amatpersonas, lai runātu par konstatētajiem pārkāpumiem un turpmākajiem darbiem labas pārvaldības nodrošināšanā jebkurā pašvaldības atbildības jomā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas