Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

KNAB veic kratīšanu pie Trukšņa; aizturēts Jūlijs Krūmiņš (papildināts 20:49)

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) otrdien veica kratīšanu Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS) kabinetā. Tāpat portāla Diena.lv rīcībā esoša informācija liecina, ka aizturēts uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. Dienai Krūmiņu sazvanīt neizdevās - viņa zvani tiek pāradresēti. Jau vēlāk Krūmiņa aizturēšanas faktu telekanālam LNT apstiprināja viņa advokāts Egons Rusanovs.

Rusanovs atklāja, ka Krūmiņš atrodas izolatorā un ir sniedzis īsas liecības. Savukārt Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Krūmiņa aizturēšana varētu būt saistīta ar iespējamiem partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem.Informācija ir visai skopa arī saistībā ar KNAB veikto kratīšanu Trukšņa kabinetā. Dienas laikā pašu kratīšanas faktu portālam Diena.lv apstiprināja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite. Kratīšanas laikā pašam Truksnim kļuva slikti, un viņš ar ātrās palīdzības auto nogādāts slimnīcā. Televīzijas kadros bija redzams, kā Jūrmalas mēru no domes ēkas izved ārā ratiņkrēslā. Truksnim šonedēļ nemaz nebija jāatrodas darbā - viņam bija darbnespējas lapa. Jūrmalas domes deputāts Jānis Lediņš Latvijas Televīzijai apstiprināja, ka "Truksni uz domi palūdza atbraukt". Pašlaik Truksnis atrodas Jūrmalas slimnīcā un viņam piemērots aizturētās personas statuss. Trukšņa advokāts Jānis Rozenbergs norādīja, ka pašlaik nebūtu korekti komentēt Jūrmalas mēra veselības stāvokli, savukārt par jautājumiem, kas saistīti ar Trukšņa aizturēšanas iemesliem, jāvēršas pie KNAB, jo viņš procesa virzītājam ar parakstu apliecinājis ziņu neizpaušanu.Arī Jūrmalas domē nezināja teikt, kāpēc veikta kratīšana, taču televīzijas kadros bija redzams, kā pēc kratīšanas domes ēku ar dokumentu mapēm un somu rokās atstāja KNAB operatīvie darbinieki.Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka KNAB veicis kratīšanu ne tikai Trukšņa kabinetā, bet arī viņa dzīvesvietā Bulduros.KNAB pārstāve Laura Dūša portālam Diena.lv apstiprināja, ka KNAB veicis operatīvās darbības Jūrmalas domes priekšsēdētāja kabinetā, taču sīkākus komentārus varēšot sniegt tikai tad, kad to ļaus procesa virzītājs. Šī informācija noteikti neesot gaidāma šīs dienas laikā.

Trukšņa advokāts, uzzinot, ka zvana žurnālists, aģentūrai LETA teica, ka pašlaik nevarot neko pateikt un nevarot runāt.

Ja apstiprināsies ziņas, ka KNAB vaino Truksni korupcijā, tad šī būs kārtējā reize, kad KNAB redzeslokā nonācis kāds no Jūrmalas mēriem. Pirms vairākiem gadiem tā dēvētajā Jūrmalgeitā cietumsodu par kukuļošanu saņēma bijušais Jūrmalas mērs Juris Hlevickis, kurš sodu jau izcietis. Savukārt apelācijas instances tiesā šobrīd atrodas krimināllieta, kur bijušais kūrortpilsētas mērs Raimonds Munkevics apsūdzēts par kukuļdošanu. Pirmās instances tiesa Munkevicam piesprieda 49 950 eiro naudas sodu.

(plkst.20:49 papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas