Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KNAB vērtēs Dūklava rīcību saistībā ar atkritumu depozīta sistēmas ieviešanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvērtēs informāciju par zemkopības ministra un Piebalgas alus līdzīpašnieka Jāņa Dūklava (ZZS) rīcību saistībā ar atkritumu depozīta sistēmas ieviešanu. Atkritumu depozīta sistēmas ieviešana pašlaik atkal ir piebremzēta, jo pret to iebilda Zemkopības ministrija (ZM), kuru vada Dūklavs. Iecerētā sistēma viņu varētu tieši skart kā alus rūpnīcas līdzīpašnieku.

KNAB gan vērš uzmanību, ka likuma Par interešu konfliktu novēršanu valsts amatpersonu darbībā administratīvo aktu izdošanas ierobežojumi neattiecas uz Ministru kabineta locekļiem, kad tie piedalās ārējo normatīvo aktu vai politisko lēmumu pieņemšanā, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Jau ziņots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) valdībai izvērtēšanai iesniegusi grozījumus Iepakojuma un Dabas aizsardzības likumos, kuri nepieciešami, lai veicinātu iepakojuma depozīta sistēmas ieviešanu. VARAM norādījusi, ka vienīgā ministrija, kas konceptuāli joprojām nesaskaņo depozīta sistēmas ieviešanu Latvijā, ir Zaļo un zemnieku savienības kontrolētā ZM.

ZM iebilst pret grozījumiem Iepakojuma likumā, jo likumprojektā neesot sniegta detalizēta informācija par plānotās depozītu sistēmas ieviešanas un uzturēšanas izmaksām Latvijā, kā arī pēc būtības nav veikts ietekmes izvērtējums uz maziem un vidējiem uzņēmumiem, uzņēmējdarbības vidi un inflāciju.

"Likumprojekta anotācijā ir prognozēts, ka depozīta sistēmas izveidei Latvijā, līdzīgi kā Lietuvā, būs nepieciešamas sākotnējās investīcijas 30 miljonu eiro. Tomēr ZM skatījumā nevar būvēt sistēmu tikai uz aplēsēm, kas balstās uz citas valsts pieredzi," norādīja ministrijā.

Tāpat likumprojekts paredz, ka ar depozītu sistēmas ieviešanu saistītus 17 būtiskos aspektus, tajā skaitā, uz kādiem dzērieniem attieksies sistēma, kritērijus sistēmas operatoram un citus aspektus, paredzēts atrunāt vēlāk, izstrādājot vienus vai vairākus Ministru kabineta noteikumus, kas nedodot iespēju pašlaik izvērtēt depozītu sistēmas ieviešanas ietekmi, uzsver ZM.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) nesaskata interešu konfliktu Dūklava rīcībā saistībā ar atkritumu depozīta sistēmas ieviešanu. Kučinskis iepriekš norādīja, ka Zemkopības ministrija (ZM) ir vērsusi uzmanību uz neatbildētiem jautājumiem pirms parlaments un valdība akceptē pāreju uz šādu sistēmu.

Top komentāri

Buba
B
vai tik Straume neatvēzējas uz "neskaramo"? Līdz šim taču visi neērti jautājumi no Ļimoncika atlēkuši kā zirņi
tač
t
nekas nemainīsies kamēr vecie komuņakas neatstās šo pasauli .
no Jūrmalas
n
Lielākā nelaime jau nav tikai depozītsistēmas trūkums, bet gan Ļimončika un ZZS atbalsts mežu nesamērīgai izciršanai, pesticīdu lietošanai, pārtikas un bbišu indēšanai. Šis Ļimončiks ir tik nekaunīgs un arogants, diemžēl latgalīši to nav spējīgi aptvert, jo nopirkti ar 15 milj. nodokļu maksātāju naudas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas