Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kota lēmumu par atkārtotu kandidēšanu uz LTV vadītāja amatu izšķirs tuvākās sarunas ar NEPLP

Būtiska nozīme, pieņemot galīgo lēmumu, vai atkārtoti kandidēt uz Latvijas Televīzijas (LTV) vadītāja amatu, būs jau tuvākajām sarunām ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), atklāja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

"Ja man neizdosies pārliecināt NEPLP par to, ka arī 2013.-2014.gadā nepieciešams sabiedriskā medija budžeta palielinājums, tad neredzu iespēju attīstībai nākotnē. Tas iespaidos manu lēmumu par labu nekandidēšanai,” norāda Kots, skaidrojot pašreizējās LTV un NEPLP komunikācijas trūkumus ar to, ka NEPLP neredz viņu kā televīzijas vadītāju nākamajā pilnvaru termiņā.

"Vienu brīdi tiek paziņots par to, ka prioritāri ir analītiskie, ziņu un bērnu raidījumi, tad prioritātes statuss tiek atvēlēts kultūrai, bet nav jau līdzekļu, par ko šīs prioritātes virzīt. Budžeta jautājums ir tik saasināts, jo publiski tiek paziņots, ka sabiedriskajam medijam būs jāveic funkcijas, kuru finansēšana pilnībā gulst uz sabiedrības pleciem," secina Kots, piebilstot, ka personisku izjūtu līmenī redz emociju pārsvaru diskusijās. "Ļoti daudz skata caur emocijām, ar skaļiem paziņojumiem, nevis praktisku, pragmatisku darbu."

NEPLP un LTV ģenerāldirektoram veidojas dažādas 2013.gada-2014.gada sabiedriskā medija attīstības vīzijas izpratnes, taču "gala lēmumu par to, vai kandidēšu atkārtoti, varēšu pieņemt, kad būs zināms, ko tad sagaida padome no nākamā vadītāja, kādi ir kritēriji un kāds ir nākotnes redzējums. Var jau būt, ka es tam pats nemaz neatbildīšu", saka Kots.

Tāpat Kots no NEPLP sagaida skaidrību arī par tarifiem un apraidi pēc 2014.gada, kad beidzas "Lattelecom" apraide. Patlaban tiek diskutēts par projektu, kur apraidi nodrošina Latvijas Radio un televīzijas centrs (LRTC), taču nav nekāda priekšstata par tarifiem.

Runas par to, ka Kotam var nākties pamest LTV vadītāja amatu, pirmo reizi atskanēja 2010.gadā pēc portāla "pietiek.com" publicētās informācijas, saistot šo nodomu ar politisko situāciju un argumentējot ar strauji kritušiem LTV reitingiem un aizdomām par likumpārkāpumiem, pārdodot ekskluzīvas tiesības tirgot reklāmas laiku hokeja spēļu translācijās.

Ar jaunu sparu runas atsākās 2012.gada oktobrī, kad "Neatkarīgā Rīta Avīze" vēstīja par iespējamu nodomu nomest no amata Kotu un viņa vietā apstiprināt partijas "Vienotība" valdes locekli Sarmīti Ēlerti. Šī informācija gan nav apstiprinājusies.

Kots sāka pildīt LTV ģenerāldirektora pienākumus 2007.gada nogalē pēc iepriekšējā LTV vadītāja Jāņa Holšteina atkāpšanās, bet amatā tika apstiprināts 2008.gada martā. Līdz tam viņš bijis LTV ģenerāldirektora vietnieks, bet vēl iepriekš - reklāmas sabiedrības "Labvakar" direktors. Darbu LTV viņš sācis 1990.gadā kā jaunatnes, vēlāk - kultūras programmu vecākais administrators.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas