Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Krievijas kredītreitings Latvijas tirgu neietekmēs

Starptautiskā reitingu aģentūra Standard & Poor's (SP) pazeminājusi Krievijas kredītreitingu līdz "atkritumu līmenim". Latvijas ekonomisti tajā draudus nesaskata, norādot, ka mūsu uzņēmēji jau tā ar piesardzību raugās uz lielo kaimiņu un meklē, kā tirgu diversificēt, trešdien lasāms avīzē Diena.

Aģentūra Krievijas kredītreitingu pazeminājusi par vienu pakāpi uz BB+. Tas nozīmē, ka Krievija SP vērtējumā atrodas zem investīcijām piemērota līmeņa. Ekonomisko nestabilitāti veicinājušas ne tikai Rietumu sankcijas saistībā ar karadarbību Ukrainā, bet arī naftas cenu kritums, kas samazināja valsts ienākumus, ziņo LETA.

"Šīs kredītreitingu aģentūras ir pazīstamas ar kājminamo domāšanu," ironiski izsaucas DNB bankas ekonomists Pēteris Strautiņš un paskaidro: "Tas, ko aģentūras saraksta savās lapelēs, visiem vairāk vai mazāk jau ir zināms iepriekš. Krievijas kredītreitinga samazinājumu visi tirgi jau ir ņēmuši vērā, un attiecīgi tas viss jau ir iecenots." 

Ekonomikas zinātņu doktors Edgars Voļskis Dienai aģentūras vērtējumu nekritizē. Viņš saka, ka tas ievērojami sadārdzinās aizdevumu likmes, rublis kļūs vēl vājāks un importēto resursu cenas kļūs dārgākas. "Krievijas tautsaimniecībai būs vai nu vairāk jāstrādā un jāpelna, vai mazāk jātērē pieejamie resursi. Latvijas uzņēmējiem būtu jau tagad aktīvi jāmeklē jauni tirgi Austrumāzijā un Āfrikā," brīdina ekonomists.

SEB bankas ekonomists Dainis Gašpuitis norāda, ka sarunās pašmāju uzņēmumi atklājuši, ka ir gatavi Krievijā ciest zaudējumus līdz maksimālajai robežai.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 28.janvāra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas