Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kriminālprocesā par Jēkabpils pašvaldības iepirkumiem kopumā iesaistītas sešas personas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā kriminālprocesā par Jēkabpils pašvaldības iepirkumiem kopumā iesaistītas sešas personas, tostarp Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps (LA).

KNAB 21.janvārī veica tiesas sankcionētas neatliekamās kriminālprocesuālās darbības Jēkabpils pilsētas pašvaldībā un tās kapitālsabiedrībā, tai skaitā 24 kratīšanas un sešas izņemšanas, aģentūru LETA informēja KNAB.

Kopumā kriminālprocesā iesaistītas sešas personas, kurām ir tiesības uz aizstāvību.

Kriminālprocesā KNAB aizturēja četras personas, kuras patlaban ir atbrīvotas, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus - noteiktas nodarbošanās aizliegumu, aizliegumu izbraukt no valsts un aizliegumu tuvoties noteiktām personām. LETA jau rakstīja, ka starp aizturētajiem bija Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps (LA), Jēkabpils domes deputāts Nikolajs Anuškevičs (Latgales partija) un pašvaldības SIA Jēkabpils pakalpojumi vadītājs Guntars Leitāns.

KNAB informēja, ka atbrīvotajām personām piemērots aizdomās turētā statuss. Vēl divām personām noteikts statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess.

Jau ziņots, ka KNAB kriminālprocesu sāka pērn 21.septembrī par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un krāpšanu.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Jēkabpils pilsētas domes un tās kapitālsabiedrības valsts amatpersonas, iespējams, ļaunprātīgi izmantojušas savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā saistībā ar attiecīgās kapitālsabiedrības veiktajiem iepirkumiem, kā arī izkrāpušas pašvaldības finanšu līdzekļus.

Publiskas personas institūcijai nodarītos zaudējumus KNAB aprēķinās krimināllietas izmeklēšanas gaitā. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka KNAB darbības saistītas ar pašvaldības SIA Jēkabpils pakalpojumi.

KNAB izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju nesniedz.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Anuškevičs līdz 2014.gadam bijis Jēkabpils uzņēmuma SIA Energoterms 50% kapitāldaļu īpašnieks, savukārt pēc tam līdz 2017.gadam starp uzņēmuma īpašniekiem bijusi kāda Vera Anuškeviča.

Patlaban gan nav zināms vai KNAB kriminālprocess ir saistīts ar Energoterms un Jēkabpils pakalpojumi sadarbību, tomēr informācija "Jēkabpils pakalpojumu" mājaslapā liecina, ka Energoterms uzvarējis vairākos uzņēmuma rīkotos iepirkumos.

Piemēram, pērn jūnijā par minerālmateriālu maisījumu iegādi ar līgumcenu 42 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet martā par tehnikas nomu darbam būvobjektos ar līgumcenu 165 000 eiro bez PVN un ceļu būvmateriālu (šķembas) piegādi par līgumcenu 42 000 eiro bez PVN.

Firmas.lv dati liecina, ka Leitāns Jēkabpils pakalpojumi vada kopš 2019.gada 12.jūlija. Kapitālsabiedrības apgrozījums 2019.gadā bija 2,575 miljoni eiro, bet peļņa 273 109 eiro. Dati par pērno gadu vēl nav pieejami.

Leitāns kopā ar Krapu 2017.gada pašvaldību vēlēšanās startēja no partijas Gods kalpot mūsu Latvijai saraksta, bet pērnā gada novembrī Kraps pievienojās Latvijas attīstībai. Par pašvaldības uzņēmuma vadītāju 2019.gadā Leitāns kļuva, Krapu ievēlot par mēru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas