Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kučinskim veselības ministra amatam piedāvāta Anda Čakša (papildināts 20:26)

Jaunā veselības ministra meklējumi nedrīkst aizkavēties un nākamais nozares vadītājs jāatrod nedēļas laikā, piektdien žurnālistiem paziņoja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš uzsvēra - svarīgi atrast cilvēku, kurš gatavs turpināt iesāktās veselības aprūpes sistēmas reformas.

Latvijas Zaļā partija (LZP) Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) ir piedāvājusi veselības ministra amatam virzīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Andas Čakšas kandidatūru, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

LZP politiķi pagaidām atturas no komentāriem šajā jautājumā, uzsverot, ka lēmums par to, kam jābūt veselības ministra amata kandidātam, ir jāpieņem Ministru prezidentam.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājai Andai Čakšai bijusi saruna ar premjeru Māri Kučinski (ZZS), kurā pārrunāts redzējums par veselības nozari, aģentūrai LETA apliecināja Čakša.

Viņa apstiprināja, ka ir uzrunāta veselības ministra amatam un ir tikusies ar Kučinski, lai pārrunātu redzējumus, sīkāku informāciju pagaidām nesniedzot.

Kā laikrakstam Diena sacīja ZZS valdes loceklis Edgars Tavars iesējamais amata kandidāts premjeram ir paziņots. Pagaidām kandidāta vārds netiek atklāts. 

Savukārt taujāts par Vienotības pausto gatavību uzņemties veselības ministra amatu, Kučinskis aicināja Vienotību neizmantot radušos situāciju politiskām spēlēm un neapdraudēt valdības stabilitāti.

"Mēs (ZZS) paši tiksim ar to galā," teica valdības vadītājs, kurš piebilda, ka par šo tēmu izrunāsies, jau piektdien tiekoties ar Vienotības jauno vadītāju Andri Piebalgu.

Valdības vadītājs arī piebilda, ka viņa ieskatā Belēvičam pēc notikušā vajadzētu nolikt arī Saeimas deputāta mandātu. Premjers uzsvēra, ka viņam nebija pamata neticēt ministram, kurš nāca pie viņa un, "liekot roku uz sirds", apgalvoja, ka tiek apmelots.

Jau vēstīts, ka līdzšinējais veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) piektdien demisionējis saistībā ar meliem par veselības aprūpes pakalpojuma saņemšanu Latvijas Onkoloģijas centrā.

(ziņa papildināta ar 3.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas