Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kučinskis uzdod policijas vadītājam veikt dienesta pārbaudi saistībā ar pusaudžu izrēķināšanos Imantā

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) Valsts policijas priekšniekam Armandam Rukam ir uzdevis veikt dienesta pārbaudi saistībā ar 5.maijā Imantā notikušo pusaudžu savstarpējo vardarbīgo izrēķināšanos.

Kā paziņojis ministrs, viņš sagaida, ka dienesta pārbaudē tiks noskaidrots, vai policisti, reaģējot uz izsaukumu, rīkojušies atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 5.maijā vakarā Valsts policija saņēma izsaukumu no kāda vīrieša uz Imantas mikrorajonu Rīgā, jo tur skolas stadionā tika novērotas vairākas nepilngadīgas personas ar nažiem. Kā vēstīja Valsts policija, uz notikuma vietu, ņemot vērā notikuma raksturu un iespējamo bīstamību, "nekavējoties devās" Speciālo uzdevumu bataljona ekipāža.

Tikmēr policijā arī saņemts zvans no kādas sievietes, kura informēja, ka pie viņas dzīvoklī patvērušies jaunieši, kuriem pakaļ dzinušies citi jaunieši, kuri bijuši bruņoti ar nažiem. Sieviete pēc notikušā sociālajos tīklos pauda bažas, ka policija rīkojusies lēnīgi, kā rezultātā vienu no bēgušajiem zēniem vajātāji noķēruši un piekāvuši.

Jaunieša sišanu kāds no uzbrucējiem bija arī nofilmējis un ievietojis sociālajos tīklos. Vienaudža nežēlīgā piekaušana izraisīja plašas diskusijas sabiedrībā un nosodījumu policijas darbam, pārmetot, ka policija pārāk vēlu ieradās notikuma vietā.

Pēc policijas sniegtās informācijas, pēc izsaukumiem uz divām vietām norīkotas divas ekipāžas, primāri reaģējot uz iespējamu apdraudējumu. Pēc "pārdesmit minūtēm" Speciālo uzdevumu bataljona pārstāvji bijuši skolas apkārtnē un pēcāk tuvējā meža masīvā, meklējot jauniešus. Savukārt pie sievietes, kur bija patvērušies bēgušie zēni, Valsts policijas Rīgas Pārdaugavas pārvaldes ekipāža ieradusies 40 minūšu laikā.

No sievietes šajā laikā saņemts vēl viens zvans par tālāko notikuma gaitu, papildinātā informācija nodota tālāk ekipāžām. Policijas dežurants esot arī atkārtoti sazinājies ar sievieti, informējot, ka policijas ekipāža ir ceļā uz dzīvokli, kā arī precizējot dažas notikuma un iesaistīto personu detaļas.

Ierodoties pie sievietes dzīvoklī, sieviete tikusi izklausīta, pēc kā likumsargi ar bērniem devušies uz notikuma vietas apkārtni. Jaunieši vēlāk nogādāti mājās un nodoti vecākiem. Pēcāk arī šī ekipāža ieradusies notikuma vietā meža masīvā, kur bija ieradies Speciālo uzdevumu bataljons.

Mežā pie Imantas kā pirmais bija spējis ierasties cietušā jaunieša tēvs, kurš līdz policijas atbraukšanas brīdim bija aizkavējis vienu no iespējamajiem vainīgajiem. Savukārt policisti noskaidrojuši gandrīz visus iesaistītos jauniešus, kuri ir 13 gadus veci. Patlaban notiekot darbs ar jauniešiem un viņu vecākiem, tiek skaidrota katras personas iesaistītā loma un atbildība. Ņemot vērā, ka viņi nav sasnieguši 14 gadu vecumu, viņi likuma izpratnē nav tā subjekti un viņiem nav paredzēta atbildība.

Par notikušo 5.maijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Tāpat nozīmēta ekspertīze, lai noteiktu miesas bojājumu smaguma pakāpi cietušajam jaunietim.

Policija sākotnēji izplatīja informāciju, ka šis konflikts radies, jo bērniem iepriekš bijušas savstarpējas nesaskaņas un konflikts esot personiska rakstura.

Policija pēc 5.maija incidenta paziņoja, ka neesot bažu, ka jauniešu grupa apdraudētu citus mikrorajona iedzīvotājus, jo šis bijis "specifisks savstarpējs konflikts", tomēr jau 7.maijā Valsts policijas Rīgas Pārdaugavas pārvaldē un Rīgas Speciālo uzdevumu bataljona vienībā tika izsludināta trauksme, jo pastāvēja iespēja izcelties jaunām vardarbīgām sadursmēm, proti, svētdienas vakarā policija saņēma informāciju no iedzīvotājiem par vairākām vietām Imantā, kur tika plānota vai jau notika jauniešu masveida pulcēšanās un fiziskas sadursmes, kuru iemesls bija 5.maija notikumi. Sociālajos tīklos bija vērojams, ka jaunieši tika plānojuši veikt savu "linča tiesu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas