Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ķuzis: Bunkus slepkavības izmeklēšanā turpinās intensīvs darbs

Advokāta un maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanā turpinās ļoti intensīvs un laikietilpīgs darbs, piektdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes pauda Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Izmeklētāji turpina apzināt un sistematizēt visu pieejamo informāciju par nozieguma vietu ar mērķi saprast, kas un kāpēc pastrādāja šo noziegumu, klāstīja Ķuzis.

Uz jautājumu, kāpēc policija vien nākamajā dienā vērsās pie sabiedrības ar lūgumu iesūtīt savu automašīnu video reģistratoru ierakstus, Valsts policijas šefs norādīja, ka likumsargu rīcībā jau pašiem bijusi informācija no video novērošanas sistēmām, taču lēmums aicināt nozieguma vietai tuvumā bijušos garāmbraucējus dalīties ar datiem bijis "pēdējais brīdis". "Nezinām, vai tas noderēs mums šodien, bet varbūt noderēs rīt," piebilda Ķuzis.

Pēc viņa teiktā, noziegums bijis labi izplānots un ir saistāms ar organizēto noziedzību.

Jau vēstīts, ka policija pēc izteiktā lūguma ir saņēmusi iedzīvotāju iesūtītos auto video reģistratoru ierakstus un joprojām aicina cilvēkus sniegt jebkāda veida informāciju, tostarp par sadegušo automašīnu, ko izmantojuši Bunkus slepkavas.

erakstus, kuri 30. maija rītā, laikā no plkst.8 līdz 9, atradās rajonā Mežaparks - Sarkandaugava - Brāļu kapi. Iespējams, video reģistrators var būt fiksējis kādu autotransportu, cilvēkus vai situācijas, kas var būt ļoti nozīmīgas izmeklēšanai.

Iedzīvotāju sniegtā informācija patlaban tiek intensīvi analizēta.

Kā ziņots, Bunkus tika nošauts 30. maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Viena no galvenajām versijām ir, ka slepkavība saistīta ar upura profesionālo darbību un iepriekš tā rūpīgi izplānota.

Policija lūdz atsaukties visus, kuri redzējuši bruņotajā uzbrukumā izmantoto automašīnu Volkswagen LT oranži sarkanā krāsā ar dubultkabīni un kravas kasti, kurai bija uzmontēts sarkanas vai oranžas krāsas tents. Automašīnai bija uzliktas viltotas valsts reģistrācijas numuru zīmes JD 5960. Jebkāda informācija par šo automašīnu vai jebkāda informācija par darbībām ar viltoto valsts numuru zīmi izmeklēšanai var būt ļoti noderīga.

Policija šajā automašīnā atradusi pašrocīgi izgatavotu, visticamāk, šaujamieroča statīvu, tāpēc aicina atsaukties iedzīvotājus, kuriem ir informācija par šo priekšmetu.

 

Top komentāri

Neslāvs
N
Visa informācija par šo pretvalstisko provokāciju ir Antonijas ielas seifos. Varbūt Ņils varētu kādā no ciemošanās reizēm aizņemties šo mapīti ?
Kā āmen baznīcā
K
Izmeklēšanas interesēs šī intensīvā darba rezultāti netiek izpausti.
Koments
K
Policisti un žurnālisti laikam nesaprot, ka tautu absolūti neuztrauc, ja vieni mafiozi novāc citus. Ļerkšķ katru dienu, lai gan viņiem patiesībā nav it nekādu rezultātu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas