Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lai varētu publicēt čekas aģentu vārdus, rosinās grozīt VDK jumta likumu

Dažādu apstākļu dēļ, visticamāk, tiks apturēta Saeimā konceptuāli atbalstītā alternatīvā likumprojekta virzība saistībā ar čekas maisu atvēršanu. Vismaz līdz laikam, kad darbu beigs Valsts drošības komitejas (VDK) izpētes komisija. Uz šī dokumenta juridiskajām nepilnībām norādījuši gan juristi, gan pētnieki. Taču, lai varētu atklāt VDK aģentu identitāti, plāno grozīt tā dēvēto VDK jumta likumu, kura atvēršanai līdz šim nebija politiskā atbalsta.

Top komentāri

Dāvis
D
Stulbošanās ap šīm kartotēkām ir tikai mēģinājums vainu no komunistu pleciem aizbīdīt nebūtībā. Galvenais varonis Anatolijs vienu dienu bļāva ka neļaus nacionālistiem pacelt galvas, nākošā dienā zem sarkanbaltsarkanā runāja par tautas sāpi.
prognoze
p
Lielos lustratorus gaida tāds pats fiasko kā bēdīgi slaveno Zurofu, kas meklēja Latvjā nacistu noziedzniekus, tikai, neskatoties uz solīto atlīdzību par informāciju, nevarēja nevienu atrast. Pagaidām, neskaitot zemnieku dedzinātāju Kononovu un vēl pāris vecos Staļina čekistus - kurus patiešām bija par ko tiesāt - neviens vērā ņemams aģents no pēcstaļina laikiem nav atrasts. Starp citu, lustratori, drīz jums vairs nebūs ko medīt, jo 1991. gada jauniešiem šodien jau ir tuvu 50, bet 30 - 40 gadīgo paaudze jau sava vecuma dēļ ir ārpus aizdomām, bet 27-gadīgie vispār nav PSRS dzīvojuši - pat kā zīdaiņi.
oo
o
Un tad Saeima nenobalsos un nekas tālāk nenotiks. Apbrīnojama visa šī liekulība. Čekas ziņotājs - visvairāk aizsargātā persona mūsu valstī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas