Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijā 20% Covid-19 pacientu slimība noritējusi bez simptomiem

Kopš Covid-19 parādīšanās Latvijā 20% pacientu šī slimība noritējusi bez simptomiem, žurnālistiem pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Saslimšana ar Covid-19 šajos gadījumos tika atklāta, jo tika veikts tests "pēc epidemioloģiskajām indikācijām", proti, testus veica, jo personas bija kontaktējušās ar saslimušajiem vai arī atgriezušās no ārzemēm.

Analizējot šos datus smalkāk, SPKC dala šo rādītāju trīs posmos. Pirmajā posmā - pavasara pacēluma laikā - 15% no visiem pacientiem slimība noritēja bez simptomiem. Vasaras periodā, kad vairums gadījumu bija saistīti ar ceļojumiem vai atgriešanos no ārzemēm, šis rādītājs bija 31%, savukārt pēdējo trīs nedēļu laikā, kad tiek novērots saslimstības pieaugums, 23% inficēto nenovēro simptomus.

Perevoščikovs atšķirības skaidroja ar to, ka pavasarī testēšana bija vairāk vērsta uz personām ar simptomiem, kamēr vasarā tā bija vairāk saistīta ar jau zināmiem avotiem. Pacientu īpatsvaru bez simptomiem ietekmējot arī saslimušo vecuma struktūra.

Jau ziņots, ka kopumā līdz šim Latvijā veikts 344 821 Covid-19 izmeklējums. Infekcija līdz šim konstatēta 2261 cilvēkam, no kuriem uz 6.oktobri 1322 personas bija atveseļojušās. Tādējādi patlaban ir 939 aktīvi saslimšanas gadījumi.

Latvijas slimnīcās ārstējas 34 Covid-19 pacienti, no tiem 29 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet pieci - ar smagu slimības gaitu. No stacionāriem līdz šim izrakstīti 237 Covid-19 pacienti, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas