Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvija ievēlēta Starptautiskās atomenerģijas aģentūras valdē

Vīnē Starptautiskās atomenerģijas aģentūras (SAEA) ikgadējā Ģenerālajā konferencē apstiprināta Latvijas uzņemšana SAEA valdē no 2015. līdz 2017.gadam, aģentūru LETA informēja Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība ANO, EDSO un citās starptautiskās organizācijās Vīnē.Latvijas delegāciju Ģenerālajā konferencē vadīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis.

Uzrunājot SAEA dalībvalstis plenārsēdes laikā, Puķītis atzīmēja, ka, kļūstot par SAEA valdes locekli no 2015. līdz 2017.gadam, Latvija būs gatava sniegt savu ieguldījumu, lai veicinātu aģentūras efektivitāti un profesionalitāti. Valsts sekretārs uzsvēra, ka šo divu gadu laikā Latvijas prioritāte būs veicināt augsta līmeņa kodoldrošības standartu ieviešanu globālā mērogā.Tāpat prioritārs jautājums būs Kodolieroču neizplatīšanas līguma drošības garantiju ieviešana pasaulē. Ņemot vērā 14.jūlijā panākto vienošanos starp trim ES dalībvalstīm, ASV, Ķīnu, Krieviju no vienas puses un Irānu no otras puses par Kopējo visaptverošas rīcības plānu, īpaša uzmanība tiks veltīta plāna ieviešanai.Valsts sekretārs arī iepazīstināja SAEA dalībvalstis ar Latvijas dalību radiācijas drošības veicināšanas projektos, īpašu uzmanību pievēršot apmācību jautājumiem, jaunu tehnoloģiju izmantošanai medicīnā un ieviešot mērus atbilstoši sasniegtajam progresam starptautisko drošības standartu jomā.SAEA Ģenerālā konference notiek katru gadu septembrī, piesaistot ap 3000 kodolenerģijas ekspertu no 165 aģentūras dalībvalstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas