Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijā nodarbināti nedaudz vairāk kā puse iedzīvotāju

Šā gada pirmajos trīs mēnešos Latvijā bija nodarbināti 884 100 jeb 59,7% iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma rezultāti.

Salīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksnī nodarbinātības līmenis palielinājies par 1,1 procentpunktu, bet nodarbināto skaits - par 2400. Vīriešu nodarbinātības līmenis ir palielinājies par 2,4 procentpunktiem, tikmēr nodarbinātības līmenis sievietēm samazinājies par 0,1 procentpunktu.

Saskaņā ar CSP datiem pamatdarbā nodarbinātie nedēļā nostrādāja vidēji 38,3 stundas, kas ir par 0,1 stundu vairāk nekā pērn šajā pašā laikā.

Darbaspēka apsekojumā iegūtā informācija liecina, ka šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar analogu laika posmu pērn par 5,2 procentpunktiem ir palielinājies darba ņēmēju īpatsvars, kuru saņemtā alga ir 450 - 700 eiro robežās pēc nodokļu nomaksas.

CSP norāda, ka neto alga tikusi aprēķināta no minimālās bruto algas. 2014.gadā minimālā darba alga bija 320 eiro, bet 2015.gadā tā ir 360 eiro

CSP apsekojums veikts 4100 mājsaimniecībās, kur aptaujāja 8000 iedzīvotāju 15 līdz 74 gadu vecumā.

Kā ziņots, samazinājies arī bezdarba līmenis - reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā aprīlī bija 8,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, kas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas