Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvija pirmo reizi piedalījusies militārajā izstādē IDEX

No 22. līdz 26.februārim ar Latvijas vēstniecības Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) atbalstu pārstāvji no Latvijas piedalījās Abū Dabī notiekošajā militārajā izstādē IDEX 2015, kas ir viena no lielākajām pasaulē.Latviju izstādē ar stendu pārstāvēja AS Rīgas kuģu būvētava un SIA Defence Technologies, un to atklāja vēstniecības AAE pagaidu pilnvarotais lietvedis Rūdolfs Brēmanis un SIA Eiroholdings valdes priekšsēdētājs Vasilijs Meļņiks.

"Bija ļoti patīkami redzēt, kā izstādes organizatori un AAE valdība izcēla Latvijas karogu starp jaunpienācēju valstīm šajā prestižo militāro ražotāju klubā," norādīja Brēmanis.Defence Technologies vecākais projektu vadītājs Hermanis Černovs izstādes izskaņā atzina, ka dalība ir bijusi ļoti veiksmīga, iegūta atpazīstamība un nodibināti jauni kontakti ar potenciālajiem sadarbības partneriem no visas pasaules. Uzņēmums noteikti plāno izstādē piedalīties atkal, jau ar plašāku stendu un nopietnāku sagatavošanos. Latvijas stendā izstādes jūras spēku paviljonā NAVDEX tika izstādīti divi no jaunākajiem Rīgas kuģu būvētavas SWAT (Small Water Area Twin Hull) tipa kuģu modeļiem, kā arī Defence Technologies piedāvātie risinājumi dažāda bruņojuma un ieroču sistēmu aprīkojumam. Izstādē kopumā tika pārstāvēti vairāk nekā 1200 militārie ražotāji no 55 valstīm, piedāvājot apmeklētājiem iepazīties ar visplašāko jūras, gaisa un sauszemes kaujas ieroču, aprīkojuma un tehnikas klāstu.Četru dienu laikā izstādi apmeklēja 80 tūkstoši valdības, militāro struktūru pārstāvji un militārās industrijas uzņēmēji. Izstāde Abū Dabī notiek reizi divos gados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas