Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Latvijas cietumniekus Ziemassvētkos gaida plaša kultūras programma

Arī šogad Latvijas cietumos ieslodzītie Ziemassvētkus un Jauno gadu sagaidīs, skatoties filmas, klausoties koncertus, kā arī piedaloties dievkalpojumos un dažādās prāta spēlēs, bez tam Liepājas cietuma virtuvē plānota kopīga piparkūku cepšana.

Kā informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes vecākā referente Ināra Makārova, Rīgas Centrālcietumā svētkos paredzēts šansonu koncerts, sacensības dažādās sporta un galda spēlēs, kā arī sociālpsiholoģisks treniņš Stresa pārvaldīšana.

Brasas cietumā ieslodzītajiem tiks organizētas sporta spēles, filmu skatīšanās, baptistu, adventistu un pareizticīgo draudžu dievkalpojumi, kristīgais koncerts Pestīšanas armija, kā arī Ziemassvētku dzejoļu konkurss.

Šķirotavas cietumā ieslodzītie svētku laikā varēs klausīties notiesāto mūzikas grupas Ikimūrijs koncertu, kā arī piedalīties volejbola un skvoša miniturnīros.

Iļģuciema cietumā ieslodzītās sievietes svētkos skatīsies audzinoša un izzinoša rakstura televīzijas pārraides, piedalīsies pasākumā no cikla Adventes viesis, fotografēsies retro fotosesijās un pašas uzstāsies Jaungada koncertā. Tāpat Iļģuciema cietumā tiks noturēta Romas katoļu baznīcas Ziemassvētku mise, un ieslodzītās apmeklēs arhibīskaps.

Iļģuciema cietumā plānots arī Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas Ziemassvētku dievkalpojums un koncerts, Ziemassvētku pasākums māmiņām ar bērniem, Vasarsvētku draudzes Patiesības vārds Ziemassvētku dievkalpojums un kristīgais koncerts Ziemassvētku roze.

Olaines cietumā ieslodzītie piedalīsies Ziemassvētku un Jaungada viktorīnās, skatīsies filmas par tematu Ziemassvētki pasaulē, kā arī sacentīsies konkursā Vislabāk izrotātā kamera.

Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem svētkos paredzēta izstāde Adventes gaišums tavā sirdī, tematiska nodarbība Ko es zinu par Ziemassvētkiem, skolas Ziemassvētku eglīte, sporta spēles, Ziemassvētku koncerts, kurā uzstāsies Ieva un Aivars Lapšāni, ieslodzīto pašu sagatavots Ziemassvētku pasākums, rokdarbu konkurss Ziemassvētku mirdzums, kā arī Jaungada dievkalpojums.

Valmieras cietumā brīvdienās paredzēts kristīgās mūzikas Ziemassvētku pasākums, Ziemassvētku kartīšu izgatavošana, pasākums cietuma skolā, kā arī galda spēļu sacensības.

Jelgavas cietumā svētkos notiks konkurss par visskaistāk izdekorēto telpu un galda spēļu turnīrs, ieslodzītie gatavos apsveikuma kartītes, kā arī piedalīsies biedrības Ezer Ziemassvētku dievkalpojumā un koncertā. Bez tam cietumā gaidāms arī Kuldīgas Svētās Katrīnas evaņģēliski luteriskās baznīcas draudzes dievkalpojums un koncerts.

Jēkabpils cietumā svētkos notiks notiesāto mākslas darbu izstāde, sporta spēles, svētbrīdis, konfesionālās literatūras lasījumi, filmas "Kristus dzimšana" skatīšanās, karaoke pasākums, kā arī kopīga meditācija.

Daugavgrīvas cietumā mītošie svētku laikā piedalīsies sporta spēlēs un skatīsies DVD diskos ierakstītas filmas. Tāpat Daugavgrīvas cietumā paredzēts muzikāli teatrāls Ziemassvētku priekšnesums, notiesāto zīmējumu konkurss un izstāde, intelektuālā spēle Brein rings, kā arī svētku dievkalpojums un koncerts ar evaņģēlistu Vladimiru Bičkovu un katoļu mācītāju Arni Maziļevski.

Savukārt Liepājas cietumā notiks Ziemassvētku eglīšu izstāde, dzejas lasīšanas pasākums, dievkalpojums, piparkūku cepšana cietuma virtuvē, muzikāls pasākums Mans eņģelis, galda spēles un labdarības akcija - cietumā darinātu zeķu dāvināšana sociālās aprūpes centram Iļģi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas