Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas Gāzes peļņa pērn samazinājusies par 15,8% līdz 22,9 miljoniem latu

AS "Latvijas Gāze" (LG) pagājušo gadu noslēgusi ar 22,9 miljonu latu peļņu, kas ir par 15,8% mazāka nekā 2011.gadā, kad tā bija 27,2 miljoni latu, liecina kompānijas paziņojums "NASDAQ OMX Riga" biržā.

Pērn 12 mēnešos patērētājiem pārdota dabasgāze un sniegti pakalpojumi par 427,4 miljoniem latu, kas ir par 21% vairāk nekā 2011.gadā.

Ieņēmumu pieaugumu LG skaidro ar augstāku dabasgāzes tirdzniecības cenu un attiecīgi tarifiem. Proti, naftas produktu kotāciju un valūtas kursu izmaiņu rezultātā rūpnieciskajiem lietotājiem un iedzīvotājiem tika piemēroti dabasgāzes diferencētie tirdzniecības gala tarifi, kas atbilda par 33% augstākai dabasgāzes tirdzniecības cenai nekā 2011.gada 12 mēnešos. Ieņēmumi, salīdzinot ar 2011.gadu, palielinājās gan rūpnieciskajā, gan mājsaimniecību klientu sektorā.

LG 2012.gada 12 mēnešos patērētājiem pārdeva 1,46 miljardus kubikmetru dabasgāzes. Salīdzinājumā ar attiecīgo 2011.gada periodu dabasgāzes realizācija ir samazinājusies par 6,2%. Dabasgāzes tirdzniecības apjomu samazinājums saistīts ar āra gaisa temperatūras atšķirībām, kā arī ar siltumapgādes uzņēmumu investīcijām atjaunojamo energoresursu izmantošanā un daļēju fosilā kurināmā aizstāšanu ar šķeldu, norāda kompānija.

Kapitālieguldījumu programmā pērn apgūti 19,2 miljoni investīciju līdzekļu, kas galvenokārt izmantoti sadales un pārvades gāzesvadu renovācijai, tehnoloģisko iekārtu modernizācijai un urbumu rekonstrukcijai.

Dabasgāzes iesūknēšanas sezona Inčukalna pazemes gāzes krātuvē tika sākta 2012.gada 25.aprīlī un pabeigta 2012.gada 11.oktobrī. Sezonā tika iesūknēti 2,2 miljardi kubikmetru dabasgāzes, iesūknēšanas sezonas beigās sasniedzot aktīvās gāzes apjomu 2,3 miljardu kubikmetru apmērā.

Lielākais LG akcionārs ir Vācijas "E.ON Ruhrgas International GmbH", kurai pieder 47,2% akciju. 34% pieder Krievijas kompānijai "Gazprom", bet 16% - SIA "Itera Latvija".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas