Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Latvijas pilsoņi uz Brazīliju varēs ceļot bez vīzas

No 1.oktobra tiem Latvijas pilsoņiem, kuri Brazīlijā ieceļos tūrisma, privātā vai uzņēmējdarbības nolūkā, kā arī piedalīsies konferencēs, semināros un sporta sacensībās, nebūs jānoformē Brazīlijas ieceļošanas vīza, ja uzturēšanās laiks valstī nepārsniegs trīs mēnešus pusgada laikā, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Nolīgums neattieksies uz Eiropas Savienības un Brazīlijas pilsoņiem, kuru ieceļošanas mērķis ir nodarbinātība, darbs pētniecībā, stažēšanās, studijas vai sociālais darbs. Latvijas Republikas nepilsoņiem tāpat kā līdz šim ieceļošanai Brazīlijā ir nepieciešama vīza, ko var noformēt Latvijā akreditētajā Brazīlijas vēstniecībā Zviedrijā.

Ārkārtas situācijās konsulāro palīdzību Brazīlijā ir iespējams saņemt Latvijas goda konsulātos Sanpaulu, Natalā un Braziljā. Ārkārtas situācijā aicinām nekavējoties sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26 33 77 11 vai e-pastu: [email protected].

Nolīguma ratifikācijas procedūru pabeigšana un tā stāšanās spēka ir viena no Ārlietu ministrijas prioritātēm ES un Brazīlijas attiecību kontekstā. Ārlietu ministrija ir aktīvi veicinājusi līguma stāšanos spēkā - jautājums par nolīguma pēc iespējas drīzāku ratifikāciju tika uzrunāts visās tikšanās reizēs ar Brazīlijas amatpersonām gan divpusēji, gan ES ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas