Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Latvijas simtgades programma trīs gadu periodā varētu izmaksāt vairāk nekā 10 miljonus eiro

Latvijas simtgades programma trīs gadu periodā, no 2015. līdz 2017.gadam, varētu izmaksāt vairāk nekā 10 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijā (KM).

Aptuvenās aplēses izdarītas, ņemot vērā resorā esošo iestāžu priekšlikumus pasākumiem. Kā Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē pastāstīja KM Latvijas simtgades programmas koordinatore Leonarda Ķestere, svētku pamatprincips būs svētku svinēšana ne tikai Rīgā, bet visur Latvijā.

Tajā organizatori centīsies sabalansēt tagadnes, pagātnes un nākotnes skatījumu, lai pasākumi nebūtu tikai "atceres svētki" un lai tie iesaistītu arī programmā izvēlēto galveno mērķauditoriju - bērnus un jauniešus. Kopā ar citām Baltijas valstīm simtgades svētkus plānots padarīt redzamus arī ASV un Eiropas valstīs.

Latvijas valsts simtgadi paredzēts sagaidīt ar sabiedriski nozīmīgām filmām, īpašiem Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem. Plānots radīt nacionālu enciklopēdiju un akcentēt kultūras vēsturiskās formēšanas procesu pasākumus. Paredzētas dažādas izstādes un citi pasākumi. Šobrīd notiek aktīvs sabiedrības diskusiju cikls.

KM informēja, ka drīzumā plānots izveidot rīcības komiteju, kura izstrādās svētku pasākumu plānu, publicitātes pasākumu plānu un finansējuma tāmi, norādot finansējuma avotu, un nodrošinās tā iesniegšanu izskatīšanai Ministru kabinetā. Paredzēts, ka komiteja koordinēs svinību sagatavošanas gaitu, veiks uzraudzību un sekos līdzi finansējuma izlietošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas