Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Lauksaimnieki atbalsta ideju noteikt ilgtermiņa ceļu finansējuma modeli

Ceturtdien, 18.aprīlī, satiksmes ministrs Anrijs Matīss tikās ar Latvijas lauksaimnieku organizāciju - biedrības Zemnieku saeima (ZSA) un Latvijas Lauksaimnieku kooperatīvu asociācijas (LLKA) pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālos transporta nozares jautājumus, kas īpaši skar lauksaimniekus, portālu Diena.lv informēja Satiksmes ministrijā.

Sarunā ar satiksmes ministru A.Matīsu lauksaimnieku pārstāvji uzsvēra lauku ceļu neapmierinošo stāvokli un problēmas ceļu infrastruktūras saglabāšanai laukos, kā arī interesējās par Satiksmes ministrijas redzējumu reģionālo un lauku ceļu sakārtošanā.

"Latvijas autoceļi gadiem izjūt hronisku investīciju trūkumu, kā rezultātā ceļu stāvoklis pasliktinās. Bedrīšu lāpīšana ceļu sabrukšanu nenovērsīs, tikai stabils un ilgtermiņā prognozējams finansējums un mērķtiecīga investīciju programma ļaus uzlabot Latvijas ceļus," sacīja A.Matīss. Ministrs informēja, ka ir sagatavots autoceļu finansēšanas modeļa projekts, kas paredz, ka ceļiem tiktu novirzīts transporta līdzekļa ekspluatācijas nodoklis 100% apmērā un no 2014.gada noteikta daļa no akcīzes nodokļa naftas produktiem, kas līdz 2020.gadam pakāpeniski pieaugtu līdz 80%. Šis projekts kopā ar citu ministriju jauno politiku iniciatīvām 2014.-2016.gadam tiks skatīts valdībā jūnija sākumā.

Puses bija vienisprāt, ka ceļu finansējuma modelim ir jābūt noteiktam ilgtermiņā, jo tikai tā būtu iespējas nodrošināt Latvijas autoceļu atjaunošanu un sakārtošanu. Lauksaimnieku pārstāvji tikšanās laikā piedāvāja savu redzējumu kā zemniekiem līdzdarboties ceļu uzturēšanā un ceļu uzturēšanas līdzekļu izlietojuma pārraudzīšanā.

Sarunā tika pārrunāts sezonāli aktuālais jautājums par masas ierobežojuma zīmju izvietošanu uz ceļiem, tuvojoties pavasara darbu sezonai laukos.

Lauksaimnieku pārstāvji atzinīgi novērtēja pagājušajā gada veiksmīgo sadarbību ar LDz Cargo, nodrošinot dzelzceļa vagonu pieejamību pagājušajā ražas sezonā, jo graudaugu raža bija augsta un pastāvēja nepieciešamība tos operatīvi nogādāt ostās, lai tos eksportētu.

LDz Cargo pārstāvji norādīja, ka pārvadājot Latvijā izaudzētos graudaugus pastāv iespēja diversificēt kravas, un uzsvēra, ka ir gatavi arī šajā ražas sezonā aktīvi un operatīvi sadarboties ar graudu audzētājiem. Puses vienojās, ka savlaicīgi plānojot, tiks pilnībā nodrošināti nepieciešamie dzelzceļa pārvadājumi graudu audzētāju saražotās produkcijas transportēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas