Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LDDK un LBAS vēlas sasaukt ārkārtas Nacionālo trīspusējās sadarbības padomi

Ņemot vērā valdības gatavošanos sarunām ar Starptautiskajiem aizdevējiem par makroekonomikas prognozēm, valsts budžetu un citiem saistību līgumā paredzētajiem nosacījumiem, Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) ir vērsusies pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) saskaņot Latvijas pozīciju ar sociālajiem partneriem, sasaucot ārkārtas Nacionālo trīspusējās sadarbības padomi (NTSP), portālu Diena.lv informēja LDDK pārstāve Agnese Alksne.

"Darba devēji ik dienu strādā valsts labā, nodrošinot tautsaimniecības un labklājības izaugsmi, maksājot valstij nodokļus un nodrošinot darbiniekiem darba vietas. Pieņemot valsts attīstībai tik būtiskus īstermiņa un ilgtermiņa lēmumus un neiesaistot sociālos partnerus, valdība regulāri piemirst tos, kas nodrošina  ne tikai ekonomikas izaugsmi un nodarbinātību, bet arī sociālo mieru," uzsvēra LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

Sociālie partneri ir pārliecināti, ka kvalitatīvs sociālais dialogs sniedz izsvērtu, sabalansētu un tālredzīgu redzējumu, kas nozīmīgs starptautisko saistību īstenošanā un vidējā termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvaru, kā arī 2012.gada valsts budžeta sagatavošanā un apstiprināšanā Saeimā. LDDK norādīja, ka nav pieņemama prakse, ka darbinieku un darba devēju pārstāvju viedoklis netiek uzklausīts un tiek realizēta nedemokrātiska sabiedrības līdzdalības prakse, ignorējot sociālo dialogu Eiropas Savienībā.

LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers uzskata, ka trīspusējo sarunu mehānisms ir ļoti svarīgs valsts attīstībā, tas sekmē gan tautsaimniecības izaugsmi, gan arī zināmā mērā garantē sociālo mieru.

"Arodbiedrības ļoti cerēja, ka jaunā Valda Dombrovska valdība, ņemot vērā valdību veidojošo politisko partiju pirms 11.Saeimas vēlēšanām deklarētos tiesiskuma un demokrātijas principus, sarunās ar sociālajiem partneriem veiks būtisku attieksmes maiņu, pārejot no nedzirdēšanas un ignorances uz atvērtu dialogu, cienot arī atšķirīgus viedokļus. Diemžēl valdības deklarācijas un valsts budžeta projekta sasteigtā izstrāde liecina, ka valdības nekonstruktīvā attieksme nav mainījusies, joprojām arodbiedrību, sociālo partneru līdzdalība sabiedriski nozīmīgos procesos tiek uztverta kā kavēklis," apgalvoja LBAS priekšsēdētājs.

LDDK un LBAS solīja sniegt informāciju vēlāk, kad sēde varētu notikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas