Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LDDK un Turcijas Neatkarīgā rūpnieku un uzņēmēju asociācija atjauno saprašanās memorandu

Lai veicinātu un paplašinātu ekonomisko sadarbību starp Turciju un Latviju, Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Turcijas Neatkarīgā rūpnieku un uzņēmēju asociācija (MUSIAD) Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa un Turcijas Republikas prezidenta Abdulaha Gila aizbildnībā otrdien, 2.aprīlī, atjaunoja saprašanās memorandu, portālu Diena.lv informēja P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības pārstāve Laura Zatlere.

Memorands paredz sadarbību tirdzniecības un rūpniecības, investīciju, izglītības, zinātnes un tehnoloģiju, transporta un loģistikas, tūrisma un viesnīcu biznesa, kultūras un sabiedrisko aktivitāšu, izstāžu un mārketinga pasākumu, kā arī citās jomās, kuras LDDK un MUSIAD uzskatīs par nozīmīgām abu valstu ekonomiskajai sadarbībai.

Pērn Turcija bija 14.lielākā Latvijas eksporta partnere un 26.lielākā importa partnervalsts. Vienlaikus tā bija arī 19. lielākā Latvijas pakalpojumu eksporta un importa partnere. Pēc investīcijām Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā Turcija ierindojas 48. vietā ar kopējo investīciju apjomu 2,2 miljoni latu un 91 aktīvu uzņēmumu.

"Sadarbības memoranda atjaunošana starp LDDK un MUSIAD ir pierādījums tam, ka Latvijas un Turcijas darba devēji ir ieinteresēti abpusējā sadarbībā un tās potenciāla paplašināšanā," sacīja LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs.

MUSIAD prezidents Neils Olpaks norādīja: "Mūsdienu pasaules pilsoniskās aktivitātes, politiskās pārmaiņas, finanšu krīze un virkne citu faktoru dažādu valstu ārlietu un tirdzniecības politikai radījušas gan iespējas, gan izaicinājumus. Šī dinamika liek meklēt jaunus tirgus un spēcīgu globālā līmeņa sadarbību. Tādēļ ir svarīgi stiprināt divpusējās tirdzniecības un ekonomiskās attiecības starp Turciju un Latviju, lai attīstītu jaunus projektus un veidotu tirdzniecības un investīciju partnerības trešajās valstīs. Parakstot memorandu, MUSIAD un LDDK apņemas strādāt šī mērķa labā un rīkot kopīgus pasākumus abu valstu uzņēmējdarbības kopienu sadarbības un abpusēji nozīmīgu darījumu veicināšanai."

Lai veicinātu un atvieglotu abpusēji labvēlīgu sakaru dibināšanu starp LDDK un MUSIAD uzņēmējdarbības, tirdzniecības un investīciju attīstības jomās, abas puses nodrošinās efektīvu informācijas apmaiņu un sniegs palīdzību tirdzniecības misiju vai uzņēmējdarbības delegātu vizīšu organizēšanā un norisē Latvijā un Turcijā.

Memorands arī paredz, ka LDDK un MUSIAD apņemas nodrošināt visu nepieciešamo palīdzību un konsultācijas jebkuram attiecīgo organizāciju biedram, kurš biznesa interesēs apmeklē otru valsti vai apsver iespēju izveidot abu valstu kopuzņēmumu, kā arī mudināt savus dalībniekus piedalīties gadatirgos, izstādēs, uzņēmējdarbības semināros un citos Latvijas un Turcijas rīkotos uzņēmējdarbībai veltītos pasākumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas